Hyppää pääsisältöön
Aihesivun AFK pääkuva

AFK-blogi: Kultapoika Jesse teki suomalaista e-urheiluhistoriaa

Jesse "JerAx" Vainikka pelaa Dota 2 -peliä
24-vuotias Jesse "JerAx" Vainikka on uransa huipulla. Jesse "JerAx" Vainikka pelaa Dota 2 -peliä Kuva: Valve e-urheilu,kilpapelaaminen

Viime yönä Yhdysvalloissa 24-vuotias suomalainen Jesse "JerAx" Vainikka juhli Suomen e-urheiluhistorian kovinta saavutusta koskaan.

Dota 2:sta pelaava Jesse voitti eurooppalaisen OG-joukkueensa kanssa maailman ykkösnimien täyttämän The Boston Major 2016 -turnauksen.

OG oli turnauksen ylivoimaisesti paras voitettuaan mestaruuden tappioitta, Miljoonan dollarin pääpalkinto tuli kotiin 3-1-voitolla AD Finem -joukkueesta.

Jessen vuosien kova työ tuotti viimein odotetun "maailmanmestaruuden" - ja millä tyylillä! Hän oli turnauksen paras pelaaja sekä vahvisti samalla asemaansa koko maailman parhaimpana support-roolin pelaajana.

Uran kovimman turnausvoiton sekä upeiden yksilösuoritusten lisäksi Jesse oli niin sanotusti tapetilla turnauksen aikana näytetyn neliminuuttisen esittelyvideon myötä (video löytyy kirjoituksen lopusta).

Videolla päästiin tutustumaan hänen elämäänsä Dotan ulkopuolella, jossa ääneen pääsivät muun muassa perheenjäsenet. Ylistystä kuultiin esimerkiksi isältä, joka sanoi ylpeästi poikansa olevan yksi maailman parhaimmista pelaajista tarkoittaen joka sanaa.

Jesse antoi videolla parhaan mahdollisen kuvan itsestään, mutta lisäksi myös suomalaisista: Me olemme hullua kansaa, joka käy uimassa merivedessä jäisenä marraskuuna. Jesseä parempaa edustajaa kansainvälisille pelikentille ei voi suoraan sanoen toivoa näin pienestä maasta.

Vaikka suomalaiseen e-urheiluvuoteen on mahtunut monia upeita turnausvoittoja ja mitalisijoja, niin yksikään niistä ei vedä edes vertoja sille mitä Bostonissa saavutettiin viime yönä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tehtiin nimittäin suomalaista e-urheiluhistoriaa. Se on fakta. Parempaa lopetusta kaikkien aikojen e-urheiluvuodelle ei olisi voinut toivoa suomalaisena.

Onnea Jesselle ensimmäisestä Major-mestaruudesta ja OG:lle historian kolmannesta!

Jessestä tehty esittelyvideo:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua