Hyppää pääsisältöön

Huippusuosittu vloggari Mansikkka: "Tuskin on sellaista asiaa, jota en voisi äidin kanssa jakaa"

Vlogaaja Mansikkka ja äitinsä Mamma Pia istuvat junassa.
Vlogaaja Mansikkka ja äitinsä Mamma Pia istuvat junassa. Kuva: Pia Voutilaisen kotialbumi. mansikkka

Mansikkka eli Maiju Voutilainen perusti vlogin 17-vuotiaana. Nyt parikymppisen Voutilaisen vlogi on yksi Suomen suosituimmista ja sen videoita katsovat parhaimmillaan sadat tuhannet fanit. Myös instassa Voutilaisella on lähes pari sataa tuhatta seuraajaa. Monen teinin vanhemmat huolehtivat, voiko lapsen päästä nettiin ja someen touhuamaan. Voutilaisen äitiä Piia Voutilaista ei huolettanut. Sen sijaan hän perusti oman MammaPia-vloginsa, jolla on silläkin jo tuhansia seuraajia. Maiju ja Pia Voutilainen ovat MHL:n viikon tähtivloggaajina TV2:ssa maanantaina 12.12. klo 21. He vastaavat lähetyksen ajan myös katsojien kysymyksiin somen pelisäännoistä osoitteessa yle.fi/mhl.

Nimi: Pia Voutilainen (äiti) / Maiju Voutilainen (tytär)

Perhetilanne Pia: Eronnut, lapsi muuttanut pois.
Perhetilanne Maiju: Yhden kissan yksinhuoltaja.

Vanhempana olen… Huolehtiva ja rakastava.
Vahempana Pia on... Kuin ystävä! Tuskin on sellaista asiaa, jota en voisi äidin kanssa jakaa.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on... Että, lapsi tarvitsee rajoja ja rakkautta.
Äitini tärkein kasvatusperiaate on... Toisten ja itsensä kunnioittaminen. Antaa kaikkien kukkien kukkia, kunhan muistaa itsekin kukkia!

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Sen luontevuus.
Eniten minua on äidin vanhemmuudessa yllättänyt... Ymmärryksen määrä. Välillä on pelottanut kertoa omista mokista, mutta ymmärrystä olenkin saanut huutojen tilalla. Osaakohan äiti edes huutaa.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Ruuanlaitosta.
Kun on oikein kiire, äiti luopuu ensimmäisenä… Omasta laittautumisestaan.

Menetän hermoni kun… On liian paljon tekemistä ja liian vähän aikaa.
Äiti menettää hermonsa kun... Juuttuu ruuhkaan tai joku ei osaa käyttää liikenneympyrässä vilkkua oikein.

Kun saan lapset illalla nukkumaan... Rentoudun.
Illalla kun kaikki nukkuu, äitini... Luultavasti nukkuu myös! Äiti ei ole oikein valvojatyyppiä, mutta jos nyt sattuisi olemaan hereillä niin varmaan katsoisi Netflixiä.

Ärsyttävintä lapsissa on… Huonot käytöstavat.
Äitini mielestä ärsyttävintä minussa on… Varmaan satunnaiset toilailut. Välillä sattuu ja tapahtuu, mutta niin sitä varmaan kaikille.

Hauskinta lasten kanssa on… Viettää aikaa yhdessä.
Hauskinta äitini kanssa on… Ihan perus arki ja syöminen.

Vanhempana minua pelottaa eniten... Että lapselleni sattuu jotain ikävää.
Äitiäni pelottaa eniten... Ehkä läheisten menettäminen, ainakin minua pelottaa!

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.