Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Don Juan

Parikymppisen Olegin äiti on epätoivoinen, poika ei ole kiinnostunut ihmisistä.
Olegia eivät muut ihmiset jaksa kiinnostaa. Parikymppisen Olegin äiti on epätoivoinen, poika ei ole kiinnostunut ihmisistä. yle tv1

TV1 maanantaina 19.12.2016 klo 21.30 - 23.05
Yle Areenassa 30 päivää

Parikymppinen Oleg ei Marina-äitinsä mielestä elä kuten kunnon miehen pitäisi. Äiti pitää poikaansa autistisena ja miehenä, joka ei viitsi ryhdistäytyä.

Nuori mies on kirjoittautunut Nižni Novgorodin yliopistoon, ja hänen pitäisi seurata verkossa luentoja. Äidin mukaan poika istuu vain television ääressä.

Oleg ei ole liioin kiinnostunut muista ihmisistä – ei naisista eikä ystävistä.

Merkillisiä hoitoja

Äiti haluaa muuttaa poikansa elämää ja laittaa tämän mitä erikoisimpiin hoitoihin. Yksi terapeutti ratsastaa pojan päällä kuin hevosella. Toinen tokaisee pojalle suoraan, kuinka hyödytön tämä on ja tulee olemaan aina yksinäinen.

Marina ja hänen oma äitinsä käyvät pojan elämästä kiihkeää keskustelua keittiössä. Isoäiti haluaa, että Marina suhtautuu poikaansa myönteisemmin.

Dokumentti kysyy, milloin ainutlaatuinen Oleg saisi olla ihan oma itsensä? Pelastus ilmaantuu vihdoinkin – yllättävästä suunnasta.

Love Me And Let Me Go. Ohjaus: Jerzy Sladkowski. Tuotanto: Made Oy, Ruotsi, 2015

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.