Hyppää pääsisältöön

Teeman Elävä arkisto: Ujo laulajatähti - Pepe Willberg 70 vuotta

Elävä arkisto: Pepe Willberg 70 vuotta
Elävä arkisto: Pepe Willberg 70 vuotta elävä arkisto: pepe willberg 70 vuotta

Monipuolinen ja rakastettu muusikko Pepe Willberg täyttää 17. joulukuuta 70 vuotta. Willberg on pitkällä urallaan käynyt läpi rockin, popin, iskelmän ja monet muut tyylilajit. Ohjelmapaketti Teemalla 13.,16. ja 18.12.

Willbergin musiikillinen ura alkoi vuonna 1962 Islanderseista ja jatkui Jormas -yhtyeessä, joka teki omia versioitaan monista 60-luvun tunnetuista kappaleista. Vuonna 1966 levytetty Saat miehen kyyneliin oli suuri hitti. Muita tunnettuja Jormas-biisejä ovat muun muassa Rööperiin, Alusta mä kaiken alkaisin ja Taivas vain tietää. Nykyään nämä laulut mielletään helposti Pepen soolokappaleiksi.

Jormas hajosi vuonna 1968, ja pian perustettiin uusi yhtye Pepe & Paradise, joka oli yksi 70-luvun suomalaisen rock- ja popmuusiikin kunnianhimoisimpia ja monipuolisimpia kokoonpanoja. Paradisen suurimpia hittejä olivat muun muassa Elämältä kaiken sain ja Taivas itkee. Yhtye hajosi vuonna 1975, mutta teki comebackin 90-luvulla.

Ei sanonut laulujen välissä sanaakaan yleisölle

Elävän arkiston paketissa nähdään Haastattelijana Mirja Pyykkö -ohjelma vuodelta 1998, jossa vieraina ovat Pepe Willberg ja laulaja Marjorie.

Ohjelmassa nähdään ja kuullaan paljon musiikkinäytteitä ja se käynnistyy Pepen vuoden -97 30-vuotisjuhlakonsertista. Mirja Pyykkö muistelee, ettei solisti ja juhlakalu sanonut konsertissa laulujen välissä sanaakaan yleisölle, ja Pepe itse vahvistaa asian. Käy ilmi, että Pepen esiintymiseen on aina kuulunut ujous, esiintymisjännitys ja musiikillisen täydellisyyden tavoittelu.

Musiikkibisnekseen kuuluvan "itsensä myymisen" Pepe koki niin ikään vaikeaksi. Hän myöntää, ettei osaa henkilökohtaisesti pitää yhteyttä lehdistöön ja "kaiken maailman toimittajiin".

Ajan hengen mukainen potpuri

Elävän arkiston paketin aloittaa puolituntinen ohjelma Rouva Jones ja tunteet vuodelta 1974. Siinä Pepe & Paradise osoittaa monipuolisuutensa vaihtamalla tyyliä mm. Philly-soulista italialaisiin popiskelmiin.

Ohjelma koostuu sekä live-esityksistä että musiikkivideoista, joista muutamista huokuu hauskalla tavalla aikansa lievä proge- ja hippihenki. Ja kappaleen Emozioni sensuellissa musiikkivideossa Pepe Willberg paljastaa, ujoudesta huolimatta, ainakin ylävartalonsa.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa