Hyppää pääsisältöön

Teflon Brothers esiintyy sirkustaiteilijoiden kanssa Helsingin Jäähallissa – ja se on täysin normaali jatkumo bändin villeille tempauksille

Ensin bändi myi paikan yhtyeestä netissä. Sitten se vaihtoi hetkellisesti nimeä Mynthon Brothersiksi. Nyt yhtye aikoo vallata jäähallin.

Teflon Brothers eli Voli (vas.) Heikki Kuula ja Pyhimys. // Kuva: Promokuva

Mitä Teflon Brothers -yhtyeestä tulee ensimmäisenä mieleen?

Humoristiset rapit, hauska meininki ja asenne, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Lupa tehdä biisejä pämppäämisestä ja juuston heittämisestä katolle.

Teflon Brothers on oiva bilebändi, joka täyttää klubit ja keikkapaikat ympäri Suomen. Nyt se aikoo täyttää myös Helsingin Jäähallin, jossa yhtye esiintyy 13. toukokuuta vuonna 2017.

- Meillä on yleensä loppuunmyydyt keikat, vaikka kuinka pienellä pitäjällä ollaan. Ajateltiin kerätä ne kaikki fanit saman katon alle. Jäähalli on tällöin oikeastaan ainoa mihin voitais mennä, Teflon Brothersin Pyhimys kertoo YleX:lle.

Konsertti kulkee nimellä Teflon Circus, sillä Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin kanssa lavalla nähdään Suomen lahjakkaimmat nuoret taiteilijat Salpauksen Sirkusartistikoulutuksesta Lahdesta.

Kyllä, Teflonit esiintyvät yhdessä sirkustaiteilijoiden kanssa. Ensimmäisellä jäähallikeikallaan. Kuulostaa hyvin erikoiselta ja erilaiselta – hyvin teflonmaiselta.

- Meillä oli monia erilaisia ideoita pöydällä. Tämä oli ehkä eniten meidän näköinen, Pyhimys sanoo.

"Ei tarvitse ottaa mitään random-tanssityttöjä, vaan kaikki on kehon taidetta, akrobatiaa ja muuta hässäkkää."― Pyhimys

- Ei tarvitse ottaa mitään random-tanssityttöjä, vaan kaikki on kehon taidetta, akrobatiaa ja muuta hässäkkää.

Teflon Brothers on bändi, joka tunnetaan jännittävistä tempauksistaan. Vuonna 2014 bändi myi paikkaa yhtyeestä 50 000 eurolla Huuto.netissä. Paikan lunasti itselleen pokeriammattilainen Ilari Sahamies, joka räppäsi ensimmäisen kerran Pämppää-kappaleella.

Toukokuussa 2016 Teflon Brothers yllätti jälleen. Yhtye julkaisi videon, jolla bändi kertoo muuttaneensa nimensä Mynthon Brotherisiksi. Kyseessä oli pastillimerkki Mynthonin kanssa tehty mainoskampanja, eikä yhtye ole oikeasti muuttanut nimeään – ainakaan vielä.

Mainoskampanja Mynthonin kanssa jatkuu edelleen. Bändi julkaisi FUM.fin YouTube-kanavalla videon tiedotustilaisuudesta, jossa yhtye ilmoitti jäähallikeikastaan. Videolla käytetään zoomia vain kerran – silloin, kun Pyhimys laittaa Mynthon-pastillin suuhunsa.

Jäähallikeikka on Pyhimyksen mukaan jatkoa Teflonien tempauksille – vaikka kyse on nyt ihan eri mittakaavan asiasta kuin aiemmin.

- Tämä ei ole vain mikään heitto. Tämä on meidän isoin tempaus ikinä, once in a lifetime -juttu.

Huumoribändi, joka otetaan tarpeeksi vakavasti

Teflon Brothersin mielenkiintoisin jäsen on Pyhimys. Räppäri on hyvin moniulotteinen artisti: soolona ja hiljattain lopettaneessa Ruger Hauerissa Pyhimys räppää diipeistä aiheista, kuten maailmanlopusta ja mielenterveydestä. Teflon Brothersissa hän sen sijaan vetää laineja muun muassa biletyksestä ja Maradonan jumalan käsi -maalista. Kontrasti on merkittävä, ja se kertoo paljon Teflon Brothersin luonteesta.

Mutta eivät Teflon Brothersin kaikki kappaleet pelkkää huumoria ja hassunhauskaa kujeilua ole. Vuonna 2014 yhtye julkaisi duurivoittoisen ja pirteän Isänpäivälaulun. Biisin sanoma on kuitenkin astetta vakavampi; se kertoo viikonloppuisistä. Niistä eronneista miehistä, jotka haluavat hemmotella lastaan mahdollisimman paljon silloin, kun saavat olla hänen kanssaan.

Ei mikään helppo eikä perinteinen teflon-aihe.

Viime kesänä Teflon Brothers julkaisi Rion olympialaisten alla Suomen joukkueen virallisen kisabiisin yhdessä Ollien kanssa. Kisabiisivalinta todisti sen, että bändi on kaikessa humoristisuudessaan tarpeeksi uskottava jopa maailman suurimman urheilutapahtuman Suomen joukkueen tunnusbiisin tekijäksi.

Mutta jäähallikeikka ei tarkoita sitä, että Teflon Brothers haluaisi profiloitua entistä vakavahenkisempänä bändinä. Se tekee asiat juuri haluamallaan tavalla – aivan kuten ennenkin.

Pilke silmäkulmassa.

- Jäähallikeikalla tulee olemaan panostusta asusteisiin, Pyhimys sanoo.

Tefloneiden kohdalla se voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.

Lue myös:

YleX Ensinäyttö: Pyhimys hieromassa rintojaan on vuoden hämmentävin kohtaus musiikkivideolla

Kuningasidean keulakuvat kirjoittivat Pämppää-hitin: Ei missään vaiheessa ajateltu, että laulaisimme sen itse

Sivuprojektista pääbändiksi – kun Ruger Hauerin haipista tuli totta

Hittibiisistä tuttu setämies Juha88 on ihan oikeasti aktiivinen Tinderissä – ”Mätsejä tulee koko ajan”