Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Lumikenttien lääkäri

Lastenlääkäri Leena Kaartinen teki töitä Afganistanissa.
Lastenlääkäri Leena Kaartinen (vas.) työskenteli Afganistanissa. Lastenlääkäri Leena Kaartinen teki töitä Afganistanissa. yle tv1

TV1 perjantaina 23.12.2016 klo 20.00 - 20.30

Lastenlääkäri Leena Kaartinen puursi kaikessa hiljaisuudessa sodan repimässä Afganistanissa 1970-luvulta lähtien.

Kaartinen on tehnyt töitä niin sodan polttopisteessä Kabulissa kuin vuoristoseuduilla, jossa hänen täytyi toisinaan hiihtää vuoren yli päästäkseen potilaidensa luo. Joskus hän ratsasti paikalle aasilla.

Ennen Afganistania Kaartinen teki töitä Etiopiassa lähes viisi vuotta.

Vuonna 2006 hän palasi vihdoin Suomeen, mutta on käynyt Afganistanissa senkin jälkeen lyhyemmillä työjaksoilla.

Time-lehti valitsi Leena Kaartisen vuoden 2005 eurooppalaisten sankarien joukkoon ja kuvasi lastenlääkäriä eläväksi määritelmäksi sisulle

Ohjaus: Rauli Virtanen. Tuotanto: Coolvision Oy, 2006. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2008.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.