Hyppää pääsisältöön

Yle Teeman historiadokumentit keväällä 2017

Toimittaja James Fox istuu kirjoituskoneen ääressä
Toimittaja James Fox istuu kirjoituskoneen ääressä Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi James Fox,kolmen kaupungin tarina

Seuraavat ulkomaiset dokumentit esitetään Yle Teeman historiaa käsittelevällä ohjelmapaikalla kevätkaudella 2017. Yle Teema tiistaisin klo 21.00, uusinta lauantaisin klo 20.00.

10.1. Historia: Kolmen kaupungin tarina
(Bright Lights, Brilliant Minds: A Tale of Three Cities)
1/3. Wien 1908. Vuosisadan alun Wien oli täynnä vallankumouksellisia ajatuksia ja intohimoisia mieliä, kuten Sigmund Freud, Arnold Schönberg ja Egon Schiele. Oppaana toimii tohtori James Fox.
2/3. Pariisi 1928. James Fox tutustuttaa meidät taiteen ja rakkauden suurkaupunkiin, jonka surrealistit kuvittelivat uudestaan ja johon amerikkalaiset kirjailijat ja säveltäjät rakastuivat.
3/3. New York 1951. James Fox vie meidät mukaansa sykkivän kaupungin kaduille ja kujille, joilla aikoinaan vaelsivat myös Jackson Pollock, Jack Kerouac, Thelonius Monk ja James Dean.
Tuotanto: BBC, Iso-Britannia
7 pv areena

alkaen 31.1. Historia: Ruoka-aikoja 1–6
(Dinner Times 1-6)
Seuraamme 1950-luvulta lähtien ruokailun vallankumousta, vuosikymmen per jakso. Miten ruoka-aineet, keittiötekniikka ja ruoanlaiton muotivirtaukset ovat muuttuneet kuuden vuosikymmenen aikana?
Tuotanto: Wall to Wall/BBC, Iso-Britannia
14 pv areena

14.3. Historia: Espanjan armada 1–3
(Armada – The Untold Story)
Kun Elisabeth I:n protestanttinen Englanti torjui katolisen Espanjan suuren armadan 1588, lopputulos oli monen tekijän summa. Uusin tekniikka ja tutkimus auttavat meitä ymmärtämään näitä tapahtumia.
Tuotanto: BBC, Iso-Britannia
7 pv areena

4.4. Historia: Eläintarhan vangit
(Trapped in Human Zoo)
Inuittiperhe matkasi 1880 paremman elämän toivossa Eurooppaan, mutta heidät vangittiin ja laitettiin näytteille saksalaisiin eläintarhoihin. Eräs inuiteista piti päiväkirjaa, joka paljastaa ainutlaatuisen tarinan.
Tuotanto: PIX3 Films/CBC, Kanada
90 pv areena

11. + 18.4. Historia: Kaivossodat
(The Mine Wars)
Keväällä 1901 Länsi-Virginian kaivosmiehet alkoivat järjestäytyä. Tämä käynnisti katkeran sodan pääoman ja työvoiman välille, eskaloituen suurimmaksi aseelliseksi kansannousuksi sitten sisällissodan.
Tuotanto: Film Posse Inc./WGBH, Yhdysvallat
90 pv areena