Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Oi Suomi

Suomen jalkapallomaajoukkueen tuskainen taival EM-kisoihin päättyi karsintoihin.
Maailmalle on noussut uusi sukupolvi suomalaisia jalkapallotähtiä. Suomen jalkapallomaajoukkueen tuskainen taival EM-kisoihin päättyi karsintoihin. yle tv1

TV1 maanantaina 26.12.2016 klo 21.00 - 22.25, uusinta lauantaina 31.12. klo 12.20
Yle Areenassa 30 päivää

Suomen jalkapallomaajoukkueen tuskainen taival EM-kisoihin päättyi karsintoihin. Mutta maailmalle on noussut uusi sukupolvi suomalaisia jalkapallotähtiä. Dokumentti kertoo unelmista ja niiden täyttymisestä.

Toiveet korkealla

Euroopan jalkapalloliiton arvonnassa helmikuussa 2014 maalivahtilegenda Peter Schmeichel nosti Suomen neloskorista EM-karsintalohkoon, jossa ei ollut yhtään todellista jalkapallon suurmaata.

Ennen karsintojen alkua Suomen toiveet olivat korkealla. Suomi pelasi legendaarisen tasapelin vallitsevaa maailmanmestaria Espanjaa vastaan ja Teemu Pukista oli kasvamassa maailmanluokan tähti.

Kisapaikasta näytti tulevan tiukka kamppailu useamman joukkueen välillä. Ranskassa vuonna 2016 pelattaviin EM-kisoihin otettiin mukaan peräti 24 maata, joten Suomella oli vihdoin mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin.

Iskuja saaneena tulevaisuuteen

Dokumentista piti tulla kertomus Huuhkajien tiestä Pariisiin. Toisin kuitenkin kävi. Mikään ei mennyt niinkuin oli suunniteltu – kuten elämässä usein käy. Perille päästään, mutta toista reittiä ja toiseen paikkaan.

Ja vaikka asiat eivät tapahdu niin kuin ne kirjoitetaan, elokuvan tarina päättyy Suomen EM karsinnan tylyyn, mutta optimistiseen loppuun. Joukkue katsoo iskuja saaneena, mutta toiveikkaana kohti tulevaisuutta.

Ohjaus: Mikko Mattila. Tuotanto: First Floor Productions, 2016.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.