Hyppää pääsisältöön

Julma H tylyttää Cheekin ja Elastisen Profeetat, soittolistat ja levy-yhtiöt: Oot monopolin framille nostettu apina

Julma H on täällä taas, ja kippaa rekallisen kakkaa kaikkien niskaan. Onko Julma H katkera?

Pelikorteista tuttu ristikuningas näyttää keskisormea Julma H:n uudella biisillä Väärät profeetat. Kuva on nähty myös aiemmin Julma H:n sosiaalisen median kanavissa Muista syöttää sudet -biisin yhteydessä // Kuva: Kuvakaappaus Julma H:n Väärät profeetat -biisistä. Jutussa linkki videoon.

Räppäri Julma H on tuttu synkistä teemoista, viiltävistä sanoituksista ja monitasoisista biiseistä. Toiset tykkäävät, toiset vihaavat. Jotkut itkevät vanhan Julma Henrin suuntaan. Mutta jos jostain suurempi yleisö voi olla yhtä mieltä, niin siitä että Julma H osaa hämmentää. Ja näin on myös tänään.

Räppäriltä tuli perjantaina ulos biisi Väärät profeetat, jonka YouTube-videolla näkyy mm. pelikorteista tuttu ristikuningas näyttäen keskisormea. Biisi alkaa, ja taustalla kuuluu ”Wooo-oo-o-ooo-o-ooo”-tyylinen laulanta. Kuulostaa ja näyttää etäisesti tutulta?  Niin on tarkoituskin.

Julma H - Väärät profeetat:

Profeetat - Sinuhe:

Joskus Julma H:n kohdalla biisit ovat niin monitasoisia, että se yksi oikea totuus sanomasta voi jäädä oman tulkinnan varaan. Uusimman biisin kohdalla kuitenkin aika vähän asioita tuntuu jäävän arvailujen varaan – Julma H heittää kuraa Elastisen ja Cheekin perustamanProfeettojen, ja vähän kaikkien muidenkin suuntaan:

"Musiikki ja media, monopolin vallassa. Ja sä oot vaan sen fakin framille nostettu apina," kuuluu eräs kohta uunituoreesta biisistä.

Biisi sanoo kaiken räppärin mietteistä aika tyhjentävästi, mutta antaa artistin itsensä avata tuntojaan medialle. Puhelimen päähän tavoitettu räppäri kertoo, että halusi biisissä avata suurelle yleisölle, kuinka musiikkibisnes on kaikkea muuta kuin yksinkertaista.

- Lähinnä se kumpus siitä ärsytyksestä, että miten esiinnytään jonkun kulttuurin parhaimpina vaikka se ei pidä paikkaansa edes vertaisten arvioinneissa, Julma H sanoo.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Julma H kujeilee Cheekin suuntaan. Julma H:ltä tuli aiemmin tänä vuonna Kuka muu muka 2 -albumi, jonka kansikuvaa koristi lauma huutavia apinoita. Yksi Cheekin tunnetuista biiseistä on nimeltään Kuka muu muka.

Julma H, sulta tuli Kuka muu muka 2 ja nyt Väärät profeetat – onko sulla jotain Cheekiä ja Elastista vastaan?

- Ei mulla oo mitää heitä vastaan. Täähän on kiltti kappale sillä lailla, että en mä kehenkään henkilökohtaisesti tartu. Tässä on vaan tää tietoisuus tietynlaisesta musiikkimedian monopolista, mistä kärsii kaikki muut jotka ei oo siinä mukana. Siitä tää kumpuaa. Elastinen on ihan lepposa jätkä, jos saa terveisiä lähettää. Hahaha.

”Totuus on et teil on koko paska hallussa. Ei oo välii millää biiseillä, vaan kuka ne sinne kuskaa,” räpätään tuoreessa biisissä.

Musiikkimedian monopolilla Julma H tarkoittaa, ja tylyttää puhelimitse myös YleX:ää siitä, ettei tärkeimmille soittolistoille pääse kuin suurten levy-yhtiöiden artistit. (Toim.Huom. YleX:n soittolistoille nostetaan viikottain myös pienten levy-yhtiöiden artisteja, sekä artisteja joilla ei ole levytyssopimusta).

- Että tää olis tasanen pelikenttä, ja sitten voi paukutella henkseleitä sen jälkeen, kun on ollut semmonen rehti kilpailu. Rehellisyyden kannalla ollaan.

Rehellisyyden nimissä voisi myös sanoa, että Julma H:lla menee hyvin omia polkuja tallaten. Hetki sitten julkaistiin Musta albumi, ja tänä vuonna hänet on nähty myös soittolistojen kärjessä viihtyvien hittiartistien kuten Nikke Ankaran ja Evelinan biiseissä fiittaamassa.

- No mä oon aika suosittu, ne pyytää mua joka paikkaan ja joihinkin joutuu suostumaan, ei kaikkii tietenkään. Mutta jos on fiiliksissä jutusta, ni joutuu suostumaan. Duuniksenihan mä autan vähäosaisia edelleen, että mun ei tarvi miettiä mitään tarttuvia korvamatoja teineille. Voin tehä ihan rakkaudesta lajiin, räppäri lataa.

Tilitystä monopolista, soittolistoista ja henkseleiden paukuttelusta. Eihän Julma H ole katkera?

- Mähän yritän ratkaista tätä tilannetta. Mä en vaa huutele tuolla että ”paskaa!” vaan mä kerron nää rakenteet, jotka on päin vittua ja mitä pitäis tehdä. Jos joku nimittää sitä katkeruudeksi, niin olkoon. Mä oon jo tyytyväinen tähän tilaan missä mä oon. Mutta mä haluan myös näpäyttää semmosia tyyppejä, jotka paukuttaa henkseleitä, ettei se oo näin.

Lue myös:

Biisianalyysissä Sinuhe: Elastinen ja Cheek aloittavat Profeetat-saagansa täysosumalla

Cheek ja Elastinen selittävät Sinuhe-sinkun nimen: Niin on ollut ja niin on aina oleva on Waltari-lainaus

Kuben ja Julma-H:n yhteisbiisi päätyi molempien albumeille

YleX Ensinäyttö: JULMA H pelastaa rappiolla olevan suomineidon