Hyppää pääsisältöön

Kotikatulaiset muuttivat Kallioon suorassa lähetyksessä jouluna 2004

Jouluna 2004 Kotikadun asukkaat olivat haikeissa lähtötunnelmissa. Osittain suorana lähetetyssä jaksossa kotikatulaiset kävelevät yhdessä Helsingin Pitkänsillan yli Hakaniemen torille, jossa kymmenet fanit ottivat heidät lämpimästi vastaan.

Kotikatu-sarjan kotikatu oli ollut vuodesta 1995 alkaen Korkeavuorenkatu Helsingin Ullanlinnassa. Muuttoa Helsingin keskustan itäpuolelle Kallioon perusteltiin sekä tuotantoteknisillä syillä että sisällöllisillä syillä. Kaleva-lehti arvioi vuonna 2010, että muutolla haettiin "elämän maun lisäämistä" sarjaan.

Sarjan hahmot reagoivat muuttoon kukin tavallaan. Partasen perheen äidissä Anjassa muutto herätti vahvoja tunteita. Hän tunsi muuttaessaan vahvaa yhteyttä vanhempiinsa, jotka olivat Karjalan evakoita. Maija Mäkimaata huolestutti Mauri Alhon pärjääminen muuton jälkeen.

Muutto toteutettiin erikoisella tavalla, sillä osa jouluaatonaattona 2004 lähetetystä jaksosta oli suoraa lähetystä. Suorassa osuudessa kotikatulaiset kävelivät Pitkänsillan yli Kaisaniemestä Hakaniemeen, jonka torilla heitä oli vastassa joulupukki ja runsas määrä faneja. Torilla ollut glögitarjoilu ja iso näyttö, jolta jakso näkyi olivat houkutelleet ihmisiä jouluvalmisteluista ulos.

Kotikadun joulujakso 2004 sai vuonna 2016 järjestetyssä Toivotut-äänestyksessä yli 9 000 ääntä ja se julkaistiin vuodeksi 16.12.2016 Areenaan.

Kotikatu oli vuosina 1995–2012 lähetetty kotimainen draamaohjelma. Katso otteita Kotikadusta Elävästä arkistosta.

Kotikatu muutti Helsingin Korkeavuorenkadulta Kallioon. Suorassa jaksossa Kotikadun asukkaat kävelevät Hakaniemen torille.

Katso kartta

Kommentit