Hyppää pääsisältöön

Lahjapaketti: Englantilainen draama 2/2

Vanessa Bell (Eve Best), Duncan Grant (Rupert Penry-Jones) ja Virginia Woolf (Catherine McCormack) sarjassa Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus
Vanessa Bell (Eve Best), Duncan Grant (Rupert Penry-Jones) ja Virginia Woolf (Catherine McCormack) sarjassa Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus Vanessa Bell (Eve Best), Duncan Grant (Rupert Penry-Jones) ja Virginia Woolf (Catherine McCormack) sarjassa Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus Kuva: Ollie Upton/Ecosse Films teeman sarjat,Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus

Englantilaista draamaa nähdään kahdessa lahjapaketissa 27.12. ja 3.1. Jälkimmäisessä paketissa minisarja 1900-luvun alkupuolen kulttuuriväen Bloomsburyn ryhmästä ja sen jäsenten lukuisista rakkaussuhteista sekä Sanansaattaja, hieno draama lapsuuden lopusta ja luokkaerojen takia kielletystä rakkaudesta.
Teema tiistaina 3.1.2017 klo 10.00–14.20. Molemmat ohjelmat Areenassa 7 päivää

Paketin aloittava kolmiosainen minisarja Bloomsburyn ryhmä – elämä ja rakkaus kertoo Virginia Woolfista ja hänen siskostaan Vanessa Bellista sekä Bloomsbury groupista, 1900-luvun alun Britannian johtavista älyköistä ja heidän mutkikkaista suhteistaan. Tarinan keskiössä on Vanessa Bellin ja Virginia Woolfin tiivis ja usein vaikea suhde, sekä Vanessan monimutkainen liitto taiteilija Duncan Grantin kanssa. Vanessa ja Virginia olivat itsepäisiä naisia, jotka saivat luovia vaikeissa ihmissuhteissa ja kokea, miten vapauden tavoittelu ei aina tuota tulosta. Pääsevätkö sisarukset koskaan valoon ahdasmielisten vanhempiensa varjosta vai tekevätkö he itse samat virheet?Klo 12.50 alkava L. P. Hartleyn romaaniin perustuva Sanansaattaja on liikuttava ja unohtumaton tarina rakkaudesta ja lapsuuden lopusta yhteiskunnassa, jossa säätyjen väliset raja-aidat olivat vielä ehdottomia.Tarinaa kertoo iäkäs mies nimeltä Leo Colston, joka löytää vanhan päiväkirjansa. Se nostaa mieleen kauan sitten syvälle haudatut muistot lapsuuden viimeisestä kesästä, jolloin hän lomalla maalla päätyi nuorten rakastavaisten salaisten viestien kuljettajaksi.

  • Bloomsburyn ryhmä – elämä ja rakkaus (Life in Squares), Britannia 2015. Tuotanto Ecosse Pictures/BBC. O: Simon Kaijser. N: Phoebe Fox, Lydia Leonard, James Norton, Sam Hoare, Eve Best, Catherine McCormack, Rupert Penry-Jones
  • Sanansaattaja (The Go-Between), Britannia 2015. Tuotanto BBC. O: Pete Travis. N: Joanna Vanderham, Ben Batt, Stephen Campbell Moore, Lesley Manville, Jack Hollington, Jim Broadbent, Vanessa Redgrave

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa