Hyppää pääsisältöön

Lahjapaketti: Joutsenlampi

Joutsenlampi-baletti Moskovan Bolšoissa
Joutsenlampi Moskovan Bolšoissa Joutsenlampi-baletti Moskovan Bolšoissa Kuva: Damir Yusupov parrasvalot,Joutsenlampi

Viimeiseksi lahjapaketiksi on säästetty todellinen helmi. Kuusi tuntia Joutsenlampea – Bolšoi-baletin upean klassisen esityksen lisäksi nähdään ruotsalaisen Fredrik Rydmanin uusi katutanssiversio sekä dokumentteja teoksesta, säveltäjästä ja erikoisimpana ranskalaisesta koreografista, joka kouluttaa joutsenia tanssimaan. Kaikki ohjelmat ovat ensiesityksiä!
Teema perjantaina 6.1.2017 klo 10.00–16.05. Kaikki ohjelmat myös Areenassa

klo 10.00 Joutsenlammen taika
Paketin aloittaa johdatuksena teokseen BBC:n dokumentti, jossa Englannin kansallisbaletin tähtiballerina ja taiteellinen johtaja, espanjalainen Tamara Rojo sekä muut asiantuntijat kertovat Joutsenlammesta ja selvittävät mm. mitä sen tanssijoilta vaaditaan.

klo 11.00 Joutsenlampi
Moskovan Bolšoi-baletti esittää Tšaikovskin baletin Juri Grigorovitšin klassisena versiona. Vuonna 2015 kuvatun esityksen päärooleissa tanssivat Svetlana Zaharova, Denis Rodkin ja Artemi Beljakov. Orkesteria johtaa Pavel Sorokin.

klo 13.05 Tšaikovski: Säveltäjän tunnustukset
Saksalainen draamadokumentti perustuu säveltäjän kirjeisiin ja päiväkirjoihin. Tšaikovski oli homoseksuaali, mikä ei ollut vain kiellettyä ja vaiettua hänen omana aikanaan vaan on edelleen asia, joka Venäjällä ei ole luvallinen puheenaihe. Dokumentti kertookin myös nyky-Venäjän suhtautumisesta homoihin ja muihin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

klo 13.57 Fredrik Rydmanin Joutsenlampi
Tšaikovski kohtaa katutanssin ruotsalaisen Fredrik Rydmanin mahtavassa hiphop-versiossa, joka sijoittuu huumeiden ja prostituution värittämään maailmaan. Useat säveltäjät ovat tehneet esitykseen uutta musiikkia.

klo 15.13 Tanssii joutsenien kanssa
Ranskalaiskoreografi Luc Petton ja Le Guetteur -tanssiryhmä kouluttavat oikeita joutsenia poikasesta asti tanssimaan kanssaan!

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa