Hyppää pääsisältöön

Perinteistä ja uutta - Tässä on Ylen jouluohjelmisto

Loppukohtaus elokuvasta Ihmeellinen on elämä (It's a Wonderful Life), USA 1946.
Loppukohtaus elokuvasta Ihmeellinen on elämä (It's a Wonderful Life), USA 1946. jouluelokuva,Frank Capra,Ihmeellinen on elämä,Elämää suuremmat elokuvat,James Stewart

Ylen joulu tarjoaa jokaiselle jotakin! On lastenohjelmia, elokuvia, kotimaisia klassikoita, kulttuuria, musiikkia, muotia, urheilua ja laatudraamaa!

Perinteitä kunnioittava joulu

Lumiukko - elokuva
Lumiukko - elokuva Kuva: Yle Kuvapalvelu joulu 2015

Joulupukin kuuma linja

Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna tuttuun tapaan itse Joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin Yle TV2:ssa klo 8 alkaen. Välillä katsellaan myös animaatioita.

Lumiukko

Mitä olisi joulu ilman Lumiukkoa? Klassikkotarina nähdään Yle TV2:ssa klo 11.33. Heti suosikkiohjelman jälkeen Kakkosella nähdään tarinan jatko-osa Lumiukko ja lumikoira. Ensimmäisen tarinan tavoin katsojan tempaa mukaansa taianomainen seikkailu, jossa yhdistyvät rakkaus, menetys sekä ystävyys.

Joulurauhan julistus

Perinteiseen tapaan Suomen Turku julistaa joulurauhan suorassa klo 11.55 alkavassa lähetyksessä Yle TV1:ssä. Julistus on nähtävissä ja kuultavissa myös Yle Areenassa ja Radio Suomessa.

Ihmeellinen on elämä

Frank Capran vuonna 1946 ohjaama pikkukaupunkitarina Ihmeellinen on elämä kuuluu elokuvahistorian rakastetuimpiin töihin. Monelle se on myös elokuva, jota ilman joulu ei ole joulu. Jokajouluinen klassikko esitetään Teemalla joulupäivänä 25.12. klo 11.55.

Yle Areenan joulu kestää kuukauden

Metsolat-sarjasta kuvakaappaus
Metsolat-sarjasta kuvakaappaus Kuva: Yle Kuvapalvelu Metsolat

Vietä joulu Yle Areenan parissa! Tarjolla on mm. Areenaleffoja aikuisille ja lapsille, Areenan Toivotut-äänestyksessä voittaneita kotimaisia draamoja, nuorten sarja Tanssiakatemiasekä huiman suosion ympäri Eurooppaa saanut, moninkertaisesti palkittu norjalaissarja SKAM!

1.1. alkaen Yle Areenassa on katsottavissa myös Ruotsissa 13–19-vuotiaiden suosikiksi noussut uutuussarja Ovikoodi (Portkod 1321).

Paljon uusia kotimaisia ohjelmia

Heroes Of The Baltic Sea
Heroes Of The Baltic Sea hotbs,Lapset ja nuoret

Juhlakaudella nautitaan erityisesti uudesta kotimaisesta draamasta. Joulun välipäivinä esitetään Ville Virtasen, Minttu Mustakallion ja Oliver Österbergin tähdittämä seikkailusarja Heroes of the Baltic Sea (Yle TV2 ja Areena 26.12 alkaen klo 20).

Lola ylösalaisin (Lola uppochner) herättää Monika Fagerholmin saman nimiseen romaaniin pohjautuvan tarinan eloon tähtinään mm. Mimosa Willamo ja Carl-Kristian Rundman (Yle Femillä klo 21 28.12. alkaen. Kaikki jaksot Areenassa 1.1.2017).

Lisäksi Kotikatsomo esittää uutuussarjan Rakkaus ja laki (Yle TV1 ja Areena 1.1.2017 alkaen klo 21.05), ja kestosuosikki Syke jatkuu neljännen tuotantokauden jaksoin (Yle Areena 1.1. alkaen ja Yle TV2 4.1. alkaen klo 21).

Vuoden ensimmäisenä päivänä alkaa myös kotimainen terveydenhuollon arkea seuraava realitysarja Elossa 24h (Yle TV1:ssä 1.–7.1. klo 20 ja Yle Areenassa 3 vuotta). Loppiaisena puolestaan nähdään ensiesityksenä uusi dokumentti Paula Koivuniemi @studio (Yle TV1:ssä 6.1. klo 21).

Uusia ja vanhoja kavereita - Ylen lasten joulu

Kuvakaappaus Joulupukki ja noitarumpu -elokuvasta
Kuvakaappaus Joulupukki ja noitarumpu -elokuvasta Kuva: Yle joulupukki ja noitarumpu,Joulupukki ja noitarumpu

Ylen ohjelmisto tarjoilee joulun aikaan tuttuja ja turvallisia lastenohjelmia sekä televisiossa että netissä. Luvassa on paljon rakkaita suosikkeja ja myös uusia tuttavuuksia. Joulun tunnelmaa tuo laaja valikoima lastenelokuvia, joista suurin osa on katsottavissa kuukauden ajan myös Yle Areenassa.

Joulunajan lastenelokuvat:

24.12.
klo 12.30 Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S)
klo 14.00 Joulupukki ja noitarumpu (S)
klo 14.50 Topeliuksen tarinoita: Peikkojen joulu (S)
klo 15.05 Risto Räppääjä (S)
klo 16.20 Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri (7)

25.12.
klo 12.45 Suden arvoitus (7)
klo 14.16 Ella ja Aleksi - Yllätyssynttärit (S)
klo 15.05 Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (S)
klo 16.20 Röllin sydän (S)
klo 17.40 Niko - lentäjän poika (7)

26.12.
klo 14.10 Risto Räppääjä ja viileä Venla (S)
klo 15.20 Rölli ja kultainen avain (S)

Lisäksi tv-ensi-illassa Onneli ja Anneli 1.1. klo 17.45

Elokuvat ovat katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan, 16.12.2016-15.1.2017, lukuun ottamatta elokuvia Joulupukki ja noitarumpu, Topeliuksen tarinoita: Peikkojen joulu ja Onneli ja Anneli.

Lasten joulu Yle Femillä

Mikko Mallikas
Mikko Mallikas mikko mallikas

Jouluaattona klo 13.15 nähdään elokuva Hokkus pokkus, Mikko Mallikas (Hokus Pokus Alfons Åberg). Joulupäivänä 25.12. klo 15.55 puolestaan ensi-iltansa saa elokuva Varkaiden joulu (Tjuvarnas jul Trollkarlens dotter).

Yle Femin jouluohjelmistossa ihastuttavat myös Muumi-elokuvat. Muumi ja punainen pyrstötähti nähdään 28.12. klo 16.40 ja 1.1.2017 klo 12.50 ja Muumi ja vaarallinen juhannus 31.12. klo 13.10 ja 6.1. klo 12.

Uuden vuoden starttaa uusi, kotimainen animaatio Arkipelliina ja outo pakkanen (Arkipellina och den konstiga kölden) 1.1. klo 17.25.

Jouluaaton huumoriputki Kakkosella

Kuvassa Kimmo-sarjasta Malla Malmivaara ja Jussi Vatanen
Kuvassa Kimmo-sarjasta Malla Malmivaara ja Jussi Vatanen Kuva: Yle Kuvapalvelu Kimmo

Kakkonen tarjoaa jouluaattoiltana makeat naurut. Joulutunnelmaan virittävät niin Kätevät emännät, Jopet-Show kuin Kimmokin.

Luvassa hulvattomia joulujaksoja, sketsihuumoriklassikkoja ja takuuvarmaa juhlatunnelmaa. Vietä hauska ja stressitön joulu Kakkosella!

Kätevän emännän juhlat (S) klo 19.35
Joulu aiheuttaa suurimman stressin, sillä joulu ei tule istumalla ja kimalleliima on kallista. Kokonaisuus ratkaisee.

Jopet-show: Haikeaa joulua (S) klo 20.00
Oikein haikeeta joulua kansalle Jopen sketsien ja joulumakupalojen parissa.

Jopet-show: Lahjakasta joulua (S) klo 20.25
Jonsei tänä jouluna ole kilttejä lapsia, niin ollahan joukolla tuhmia.

Kimmo klo 21.00 ja 21.25
Joulun kunniaksi Kimmoa kaksi jaksoa kerralla! Ensimmäisessä jaksossa Kimmo lähtee mukaan presidenttivaalikampanjaan. Toisessa osassa Kimmo ja kumppanit saavat tehtäväkseen järjestää joulun kesän keskelle.

Yle Teeman Lahjapaketit 24.12.–6.1.

Kuvassa Englannin kansallisbaletin tähtiballerina ja taiteellinen johtaja Tamara Rojo
Kuvassa Englannin kansallisbaletin tähtiballerina ja taiteellinen johtaja Tamara Rojo Kuva: Yle Kuvapalvelu joutsenlampi

Yle Teeman perinteiset lahjapaketit ilahduttavat katsojia jouluaatosta loppiaiseen klo 10 alkaen. Paketeista löytyy elokuvia, kotimaisia klassikoita, kulttuuria, musiikkia, muotia ja laatudraamaa. Viimeisestä paketista paljastuu lumoava Joutsenlampi-kokonaisuus, jonka kaikki ohjelmat ovat ensiesityksiä.

Lahjapaketit:

24.12. Love Records
25.12. Joulupäivän elokuvapaketti
27.12. Englantilainen draama 1/2
28.12. Aki Kaurismäki
29.12. Montgomery Clift
30.12. Olive Kitteridge
31.12. Villen keittiö 30 minuutissa
1.1. Niskavuori
2.1. Muoti
3.1. Englantilainen draama 2/2
4.1. Afroamerikkalainen päivä
5.1. Video Killed the Radio Star
6.1. Joutsenlampi

Vuoden vaihde

UMK Esikatselu

Mikko Silvennoinen
Mikko Silvennoinen Kuva: Yle / Miikka Varila umk17,Uuden Musiikin Kilpailu,Mikko Silvennoinen

Parhaat uudenvuoden etkot ovat Yle TV2:ssa!

Uudenvuodenaattona esitetään jo perinteeksi muodostunut UMK Esikatselu, jossa Mikko Silvennoisen johdolla katsotaan, kuunnellaan, ruoditaan ja pisteytetään kaikki Uuden Musiikin Kilpailun 2017 kisabiisit videoineen. UMK Esikatselu 31.12. klo 19.10 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa

Suomi 100 -avajaiset – satavuotiaan juhlavuosi alkaa!


Itsenäisyyden juhlavuosi alkaa heti uudenvuoden aattona tasavallan sydämessä Helsingin Töölönlahdella. Uuden vuosisadan bileissä lauteille nousevat huippuartistit ja Mannerheimintie muuttuu tanssilattiaksi. Suorana Helsingin Kansalaistorilta televisioitavassa kolmen tunnin konsertissa esiintyvät mm. Robin, Alma, Lauri Tähkä, Paula Koivuniemi, Tiisu ja Darude. Keskiyöhön huipentuvat bileet kutsuvat kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät tanssimaan ja laulamaan Suomi uudelle vuosisadalle.

Suomi 100 -avajaiset Yle TV1, Yle Radio Suomi ja Yle Areena 31.12.2016 klo 22 alkaen

Radioiden joulu

YleX

YleX:n vuoden 2016 joulubiisi on julkaistu: katso yltä Joululahjaton ja laula mukana!

YleX julkaisee perinteisesti joulun alla kanavan oman joulubiisin, joka on tietenkin loppuvuoden odotetuin hitti. Tämän vuoden joulubiisillä, Joululahjaton, on kaunis sanoma: ajatus on tärkein. Mutta kuinka kirjaimellisesti se kannattaa ottaa?

Joululahjattoman musiikkivideolla nähdään YleX:n oman väen lisäksi myös Arttu Lindeman, Benjamin, Ellinoora, Jaakko Parkkali, Sini Sabotage, Mariieveronica, Negatiiviset nuoret, Lucas ja Roni Back.

Yle Radio 1

Hertha Odeman: Könnin kello.
Su 25.12. (osa 1/2) ja ma 26.12. (osa 2/2)

Kuuntelijan toiveuusinta vuodelta 1946. Könnin kello -kuunnelma on herraskartanokronikka, jossa etelä-pohjalaisen sukuhaaran elämäntaistelut, uskollisuudet ja rakkaudet sekä uskottomuudet ja vihat kulkevat läpi tarinan. Ja kaiken takana, kuin kaikki näkevänä ja kuulevana hahmona, seisoo suurikokoinen kaappikellovanhus - aito könniläinen.

Tämä legendaarinen kuunnelma on ollut vuonna 1940 lähetetyn ensiesityksensä jälkeen yksi toivotuimpia teoksia - ja on sitä edelleen 2000-luvulla. Kaappikellon lyönnit sekä lause "aika ja ystävät kaikkoo, uskollinen ikuinen säilyy?" ovat syöpyneet syvälle suomalaisten kuuntelijoiden mieliin.

Kuunnelman on kirjoittanut Hertha Odeman. Yleisradiolle mukaillen suomentanut Huugo Jalkanen. Ohjaus Markus Rautio.

Yle Puhe

Mystinen Itä-Helsinki - Perttu Häkkisen trilogia
Lauantaina 24.12., sunnuntaina 25.12. ja maanantaina 26.12. 2016 klo 13.03 - 14.00 + Yle Areena

Jo kolmannen kerran Yle Puheessa kuullaan joulupäivinä Perttu Häkkisen kolmen ohjelman mittainen tutkimusmatka jonnekin päin Suomea. Kainuussa ja Lapissa on jo aiempina vuosina käyty, joten Häkkinen ja Panu Hietaneva uskaltautuvat tänä jouluna vyöhykkeistä mystisimmälle: Itä-Helsinkiin.

Radio Suomi

Radio Suomessa on hauskoja jouluun liittyviä perinteitä sekä ainutlaatuisia ohjelmia.

20.12.2016 Radio Suomen joululahjavalvojaiset klo 18 jälkeen
Radio Suomen perinteiset joululahjavalvojaiset kuulostelee kotien tunnelmaa klo 18 jälkeen. Voit soittaa suoraan lähetykseen puh. 0203-17600. Joulutonttuina studiossa Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

22.12. Tunteiden ilta klo 18- 21
Musiikkimestari, pianisti Iiro Rantala muuttaa kuuntelijoiden ja liveyleisön joulufiilikset musiikiksi suorassa lähetyksessä Musiikkitalosta.

23.12. klo 18- 21 Sisu- Puhelinlangat eli Sisu-Puhlarit
Sisu Puhlarit yhdistävät kuuntelijoita niin Suomessa kuin Ruotsissa. Perinteeksi muodostunut yhteislähetys Ruotsin Sisuradion kanssa aatonaattona 23.12. klo 18:03 alkaen. Ruotsissa äänessä Soili Huokuna ja Ismo Waronen, Suomessa Markus Turunen ja Jyrki Koskenseppä.

24.12. Perinteinen Jouluaaton ilmasilta-puhelintoivekonsertti ulkosuomalasille Yle Radio Suomessa klo 18.00 alkaen.

Urheilua

Kuvassa jääkiekkoilija Patrik Laine
Kuvassa jääkiekkoilija Patrik Laine Kuva: ©Tomi Hänninen Patrik Laine

Nuorten MM-kisat 26.12.2016 - 5.1.2017, Kanada

Vuodenvaihteen huipennuksena ovat tuttuun tapaan alle 20-vuotiaiden MM-kisat, joihin Suomi lähtee hallitsevana maailmanmestarina juhlittuaan MM-kultaa upeiden kotikisojen päätteeksi. Kisat pelataan tällä kertaa Kanadassa.

Nuoret Leijonat kohtaavat alkulohkovaiheessa Ruotsin, Tshekin, Tanskan ja Sveitsin. Kiekko putoaa ensimmäistä kertaa jäähän tapaninpäivänä ja maailmanmestari on selvillä 5.1. Ylen kanavilla nähdään ainakin kaikki Suomen ottelut ja turnauksen loppuottelu.

Kansainvälisiä huippusarjoja

Komisario Maigret
Komisario Maigret komisario maigret

Suosikkisarjat kuten Game of Thrones (Yle TV2 alkaen 9.1.2017 klo 21), Strike Back (Yle TV2 klo 22.05 alkaen 6.1.) ja Grantchester (Yle TV1 klo 19.40 alkaen 31.12.) jatkuvat uusin jaksoin.

Uutuus on Rowan Atkinsonin tähdittämä Komisario Maigret (Yle TV1 klo 19.00 alkaen 8.1.). Lisäksi Doctor Who'n erikoisjakso The Return of Doctor Mysterio nähdään Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa tapaninpäivänä 26.12.2016 klo 19 vain päivän viiveellä Ison-Britannian ensi-iltaan!

Tässä ei suinkaan ollut kaikki, vaan valikoituja poimintoja Ylen runsaasta juhlakauden tarjonnasta. Näiden ohjelmien lisäksi tarjolla on paljon muuta – moneen makuun ja moneen tilanteeseen.

Seuraa meitä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä niin löydät päivittäin vinkkejä kiinnostavista ohjelmista. Myös kanavilla on omat sosiaalisen median sivunsa. Käy tykkäämässä myös niistä.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua