Hyppää pääsisältöön

Yle Urheilu mukana tasa-arvoisemman Suomen rakentamisessa

Toimittajan leuanvetohaaste, Urheilutiedettä, osa 3
Toimittajan leuanvetohaaste, Urheilutiedettä, osa 3 Kuva: Markku Vahtila urheilu

Yle osallistuu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen.

Yle Urheilu ja Yle Sporten selvittävät sukupuolten tasa-arvon toteutumista Ylen nykyisissä urheilusisällöissä ja yleisön mielikuvia tasa-arvosta Ylen urheilutarjonnasta.

Tutkimuksissa selvitetään tasa-arvon toteutumista Urheiluruudun minuuttijakauman, verkkojuttujen sisältöanalyysin ja yleisölle tehtävän kyselyn keinoin.

Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen lupaa, että Yle sitoutuu entistä monipuolisempien ja tasa-arvoisempien urheilusisältöjen rakentamiseen.

“Yle Urheilulle tasa-arvo on kunnia-asia. Jo nyt voi sanoa, että parannettavaa on varmasti. Ylipäänsä naisten näkyvyyttä urheilussa on syytä kehittää. Sitoudumme jatkuvaan tasa-arvon edistämiseen ja hyödynnämme urheilusisällöissä selvitysten suuntaviivoja”, sanoo Pokkinen.

"Ylen suosituimmista sisällöistä suuri osa on urheilua. Urheilu myös edustaa Suomessa nykyään harvoja koko kansaa yhdistäviä mediatapahtumia. Ylen julkisen palvelun tehtävään kuuluu tarjota kaikille kansalaisille yhteisiä kokemuksia”, sanoo Pokkinen.

100 tasa-arvotekoa on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmaa. Hankkeessa tehdään uusia ja konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi ja nostetaan erityisesti naisten näkyvyyttä juhlavuoden ohjelmassa.

Naisjärjestöjen keskusliiton ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan hankkeella on jo noin neljäkymmentä kumppaniorganisaatiota. Ylen lisäksi mukana ovat mm. Helsingin kaupunki, poliisi, Suomen Kuntaliitto sekä merkittävä joukko kansalaisjärjestöjä ja naisverkostoja.

Lisätiedot:
Panu Pokkinen, Yle Urheilun päällikkö, panu.pokkinen@yle.fi, p. 050 542 3025
Gunilla Ohls, strategiajohtaja, gunilla.ohls@yle.fi, p. 040 557 0097