Hyppää pääsisältöön

Juhlava vaskiseitsikkojoulu

Miksipä ei myös vaskimusiikki sopisi joulun tunnelmaan. Paimenten näkemä taivaallinen sotajoukko kuvataan usein torvisoittokuntana, ja pelastusarmeijan puhallinyhtyeet kuuluvat ainakin angloamerikkalaiseen joulukuvastoon. Niinpä myös kotimainen Solistiseitsikko Imperial on pukenut kerholiivit ja rusetit ylle ja levyttänyt Majesteettista joulumusiikkia.

Solistiseitsikko Imperial / Majesteettinen joulu
Solistiseitsikko Imperial / Majesteettinen joulu Uudet levyt

Solistiseitsikko Imperialin muusikot ovat kotimaan orkesterien huippuammattilaisia, joten soitto on aivan eri tasoa kuin seitsikkoharrastelu yleensä. Silti perinteikäs kokoonpanotyyppi antaa musiikille kotoisan retroleiman, joka osaltaan luo leppoisaa joulutunnelmaa.

Levyn neljätoista teosta on valittu takuuvarmoista joulusuosikeista. Uudet sovitukset on tilattu suomalaisilta vaskiasiantuntijoilta, mutta nekin edustavat perinteistä, hyväksi havaittua linjaa, ja mikäs siinä. Kokeellisten uudelleentulkintojen aika on joskus muulloin kuin jouluaattona, olipa kyse ruoasta tai musiikista.

Täysin rikkeettä ei Solistiseitsikko Imperialin joulutunnelmointi suju, mutta kokonaisuus pitää minkä lupaa. Tällä levyllä jouluaan saa maustettua majesteettiseen, messinginhohtoiseen suuntaan.

"Majesteettinen joulu", kansainvälisiä joululauluja, sov. Johanna Eränkö, Timo Forsström, Matti Laiho, Hannu Raijas ja Arttu Sipilä. - Solistiseitsikko Imperial. (Pilfink Records, JJVCD-170)

Kuuntele Uudet joululevyt 23.12.2016, toimittajana Kare Eskola.

 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.