Hyppää pääsisältöön

Vaakakapina-ravintoasiantuntija Patrik Borg peräänkuuluttaa malttia: Keskity tekemään elämästä kivempaa tänään

Vaakakapinan ravintoasiantuntija Patrik Borg.
Vaakakapinan ravintoasiantuntija Patrik Borg. Patrik Borg,vaakakapina,tehtävät

Vaakakapinan ravintoasiantuntija Patrik Borg kehottaa unohtamaan turhan kiirehtimisen: "Keskity siihen mikä itselle on todella mieluisaa ja hyväksi." Hän itsekin opettelee liikkumaan maltillisemmin. Tutustu Patrikiin!

1. Kuka olet?
Patrik Borg, ravintoasiantuntija. Aika monenlaista on tullut ravitsemuksen saralla tehtyä, mutta vahvuusalueet ovat ilman muuta kehon painoon liittyvissä kysymyksissä.

2. Kerro omasta historiastasi
Ruoka on "aina" kiinnostanut. Olin pienenä jo kova leipomaan kaikenlaista, ja kokkikoulu oli yksi hakuvaihtoehto yhteishaussa aikoinaan. Sittemmin päädyin ravitsemustiedettä lukemaan kyllä hieman vahingossa } - tarkoitus oli mennä lääkikseen, mutta huomasin sattumalta, että samoilla pääsykoekirjoilla haettiin myös ravitsemustieteeseen. Sinne lopulta pääsin ja sinne jäin, koska koin, että sitäkin kautta pääsin toteuttamaan auttamisenhaluani, joka mielessä silloin siinti. Aloitin työni lihavuustutkijana, mutta hakeuduin tekemään vastaanottotyötä oppiakseni lisää. Sillä tiellä yhä ollaan, tutkimuksen ja käytännön työn välimaastossa yritän taivaltaa.

3. Mikä on tärkein oivalluksesi, jota haluat välittää ihmisille eteenpäin?
Tekemisen ja olemisen riisuminen ulkoisista vaateista ja jännitteistä – keskittyminen siihen mikä itselle on todella mieluisaa ja hyväksi.

4. Mitä sanot aamuisin peilikuvallesi.
No en kyllä mitään :) Mutta kai vastaus olisi: “taas uusi päivä jossa hoidetaan asialliset hommat mutta koetetaan saada sinne joukkoon aina jotain kivaakin”. Jos taas ajatellaan, olenko tyytyväinen siihen mitä siellä pelissä näkyy, niin kyllä mä itsestäni tykkään!

5. Mikä on suurin oma haasteesi painonhallinnan saralla?
Paljon on saanut matkan varrella opetella asioita painonhallinnassa, mutta isompia haasteita ei enää ole. Unen ja jaksamisen hallinta elämän hässäkän, terveysvaivojen ja kipupisteiden keskellä oli viimeisin haaste – mutta siinäkin on opittu jo paljon. Painonhallinnan ulkopuolella on yhä opettelemista maltillisessa liikunnassa, aika helposti menee turhan railakkaaksi meno.

6. Mikä on lempiherkkusi?
Ei mitään selkeää ykköstä. Olen sanonut monesti, että autiolle saarelle ottaisin mukaan kikherneitä, suolattuja macadamiapähkinöitä, erään kaupan Unelmakakkua ja vahvaa punaviiniä.

7. Mitä terveisiä haluaisit lähettää vaakakapinalaisille?
Malttia malttia – ja ei ole hirveä kiire tulevaan, jos keskittyy tekemään elämästä kivempaa tänään

Lopeta laihdutus, aloita elämä! Liity kapinajohtaja Jennyn joukkoihin Facebookissa. Vaakakapina laajentuu vuoden 2017 aikana verkosta niin televisioon kuin radioonkin.

Syöminen

  • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

    Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

    Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

  • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

    Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

    Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina