Hyppää pääsisältöön

Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä.

Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista. Oheisella videolla MHL:n syksyn 2016 vieraamme kertovat, mistä he eivät enää suostu potemaan huonoa omaatuntoa tai syyllisyyttä vanhempana.

Mikä sinua vanhemmuudessa askarruttaa? MHL on todennäköisesti käsitellyt sitä tv- ja radiolähetyksissä tai verkossa.

Ensimmäisellä kaudella syksyllä 2015 MHL tarttui vanhemmuuden peruskysymyksiin: kuinka paljon vanhempana saa kaivata omaa aikaa? Miten kotityöt saisi jakautumaan tasaisesti? Miten yhdistää perhe ja työ? Lasten kuritukseen liittyvät kysymykset nousivat keskusteluun kohua herättäneen kuritusdemon myötä: Marja Hintikka ja Jenny Lehtinen saivat kokea, miltä luunapit ja tukkapöllyt tuntuvat. Heikki Soini puolestaan kokeili ensimmäisenä miehenä Suomessa, miltä synnytyskivut tuntuvat.

Tutustu tarkemmin, mitä aiheita Marja Hintikka Livessä käsiteltiin 1. kaudella. Lue lisää ja katso jaksot!

MHL:n toisella tuotantokaudella keväällä 2016 puhuttiin mm. lapsettomuudesta, miesten uudesta roolista perhe-elämässä, uusperheistä ja isovanhemmuudesta. Entä pitääkö lasta jatkuvasti viihdyttää ja mikä on sisarusten sopiva ikäero. MHL:n juontajakolmikko tarttui myös aiheeseen, josta harvoin puhutaan: lasten seksuaalisuuteen.

Tutustu tarkemmin, mitä aiheita Marja Hintikka Livessä käsiteltiin 2. kaudella. Lue lisää ja katso jaksot!

Kolmannella kaudella syksyllä 2016 MHL tarttui teemoihin, joista osa oli fanien ehdotuksia. Keskiössä olivat vanhempien kokemat pelot ja niiden purkaminen. Mitä jos tapahtuu se kaikkein pahin ja oma lapsi kuolee? Millaista on erityislapsen vanhemmuus? Entä miten selvitä erosta, kun mukana on lapsia? Marja, Heikki ja Jenny kannustivat myös kaikkia vanhempia pitämään raha-asioistaan huolta ja kurottivat teinien vanhempien haasteisiin.

Tutustu tarkemmin, mitä aiheita Marja Hintikka Livessä käsiteltiin 3. kaudella. Lue lisää ja katso jaksot!

Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Soffi Stark, Veera Rasi, Matja Lasarenko, Heikki Soini sekä Angelica Pirilä
Soffi Stark, Veera Rasi, Matja Lasarenko, Heikki Soini sekä Angelica Pirilä Kuva: Anni Alatalo / Yleisradio heikki soini

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.