Hyppää pääsisältöön

Mitä empatia on?

Lapset tekevät psykologista testiä, jonka aiheena on yhteistyö
Yhteistyö on yksi ihmislajin menestystekijöistä Lapset tekevät psykologista testiä, jonka aiheena on yhteistyö teeman tiede

Tiededokumentissa kysytään, mistä tulee kyky empatiaan.
Areenassa 30 päivää

Mistä johtuu, että ihminen kykenee olemaan sosiaalinen, kokemaan empatiaa ja asettumaan toisen ihmisen asemaan? Miksi ihminen saa mielihyvää jakamisesta ja toisten auttamisesta? Entä muut eläimet – kokevatko toiset kädelliset ja muut nisäkkäät myös empatiaa?

Näihin kysymyksiin etsitään ranskalaisdokumentissa vastauksia psykologiasta, eläintieteestä, filosofiasta ja neurotieteistä.

 • Mitä empatia on? (Entre toi et moi, l'empathie), Ranska 2015. Tuotanto Flair Production/France Télévisions
 • Tere Perestroika! – eli voiko yksi punk-biisi horjuttaa maailman mahteja?

  Musiikki muurin murtajana

  Poliittisen kuohunnan aikoina musiikilla on väliä, se menee suoraan tunteisiin paremmin kuin pamfletit. Viron laulava vallakumous 80-luvun lopulla hyödynsi vanhoja kansallislauluja, mutta myös rockilla ja punkilla oli iso rooli. Euroopan poliittiset valtarakenteet alkoivat säröillä 1980-luvun puolivälissä.

 • Teeman elokuvafestivaalin 2019 juliste on täällä!

  Filmi, metsä ja Stalker festivaalijulisteen inspiraationa.

  Teeman elokuvafestivaalia vietetään taas 27.11.–1.12.2019. Festivaalin visuaalinen ilme sisältää kaikuja Andrei Tarkovskin Stalkerin salaperäiseltä vyöhykkeeltä: Kriittisellä vyöhykkeellä puhutaan elokuvasta. Lataa juliste itsellesi täältä ja paikanna itsesi ja mobiililaitteesi Kriittiselle vyöhykkeelle profiili- ja taustakuvilla!

 • Kirsi Marie lähti opiskelemaan sosialismia Itä-Saksaan – löysi yllättäen vilkkaan homo- ja lesbokulttuurin

  Itä-Saksan todellisuus valkeni 2 kuukaudessa

  DDR:n kansainvälinen nuorisokorkeakoulu oli näyteikkuna reaalisosialismiin ja sen tehtävänä aatteen levittäminen ympäri maailman. Koulussa opiskeli vuosittain satoja nuoria eri maista ja kulttuureista. Vuonna 1988 parikymppinen Kirsi Marie Liimatainen seisoi samassa joukossa Itä-Berliinin Bogenseella. Kirsi Marie oli kasvanut työläisperheessä Tampereen Pispalassa.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa