Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen juhlavuosi 2017

Pikku Kakkonen 40 vuotta
Pikku Kakkonen 40 vuotta Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikkukakkonen40

Kun yhteislauluissa etsitään sävelmää, jonka sanat jokainen osaa, kajautetaan ilmoille Pikku Kakkosen postiosoite. Ohjelman 40-vuotispäivänä 11.1. klo 14:30 kutsumme kaikki mukaan laulamaan yhdessä tutun sävelen ja onnittelemaan 40-vuotiasta lastenohjelmaa. Pysähdy hetkeksi ja jaa arjen keskellä oma lapsuusmuistosi Pikku Kakkosesta.

Laula Pikku Kakkosen postilaulu yhdessä tai yksin. Jaa hetki sosiaalisessa mediassa käyttämällä juhlavuoden tunnisteita #pikkukakkonen40 ja #älälopetaleikkimistä.

Osallistu syntymäpäivään lähettämällä meille onnitteluvideo, -kuva tai -viesti. Voit lähettää oman lauluvideosi meille sähköpostilla (pikkukakkonen@yle.fi) tai julkaista sen Facebookin tapahtumasivulla.

Ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumaan ja kannusta kaveritkin mukaan.

Innostutaan

Juhlavuonna Pikku Kakkonen innostaa lasta leikkiin, havaintojen tekoon, omaan ajatteluun ja tarjoaa impulsseja mielikuvitukselle. Tuttujen ruutukavereiden kanssa hupsuttelu, hassuttelu ja höpsöttely tuo iloa tavalliseen arkeen. Ja kun on juhlan aika, niin juhlitaan!

Lauletaan

Vuosi alkaa synttärikemuilla keskiviikkona 11.1., kun koko Suomi onnittelee 40-vuotiasta sankaria laulamalla kello 14:30 yhteen ääneen Pikku Kakkosen postilaulun. Yhteisen lauluhetken voi jakaa parhaassa seurassa ja ikuistaa somessa.

Illalla aikuisiksi kasvaneille lapsille esitetään Pikku Kakkosen dokumentti, joka kutkuttavasti kurkistelee ohjelman historiaan ja kertoo erilaisista suomalaisista, joiden elämään Pikku Kakkonen on lähtemättömästi vaikuttanut.

Seikkaillaan

Synttäriviikonloppuna saadaan huisi määrä uusia ideoita touhuiluun, kun lauantaina hypätään Pikku Kakkosen upouuden Seikkailukoneen matkaan. Matka etenee yhdessä leikkien ja laulaen. Seikkailuseurana on Pikku Kakkosen tutut juontajat, iloinen studio-orkesteri ja sankareiden sankari Heppu. Tätä vauhdikasta ohjelmaa kuvataan Tampereella live-yleisön kanssa ja mukaan ohjelmaa tekemään pääsee ilmoittautumalla osoitteessa yle.fi/lapset. Samasta osoitteesta voi ohjelman katsomisen jälkeen napata villit leikki-ideat ja materiaalit Seikkailukoneen toteuttamiseen omassa kodissa.

Tavataan

Juhlavuoden aikana Pikku Kakkonen on monessa mukana. Tammikuussa lapset saavat ideoida Pikku Kakkosen sovellukseen uusia pelejä, joista yksi toteutetaan. Helmikuussa julistetaan Pikku Kakkosen postissa alkavaksi postimerkin suunnittelukilpailu. Tampereen elokuvajuhlilla katsellaan maaliskuussa nostalgisia lastenohjelmia valkokankaalta aikuisten iltanäytöksessä ja perheille suunnatuissa Minikino-näytöksissä.

Juhlavuoden valokuvanäyttely ja Pikku Kakkosen satutunti kiertävät koko vuoden Suuren Lukuseikkailun matkassa ympäri Suomea vieraillen kahdeksalla paikkakunnalla. Ensimmäinen valokuvanäyttely ja satutunti nähdään maaliskuussa Tampereen Rullassa.

Toukokuussa Pikku Kakkosen postin postimerkkikilpailun voittajamerkki ja kilpailuun osallistuneet piirustukset ovat esillä Finlandia 2017 -filatelianäyttelyssä Tampere-talossa.

Juhlavuoden tapahtumien sarja huipentuu Rovaniemellä ja Oulussa, joissa kokoonnutaan kuulemaan juhlavuoden konsertteja lokakuun lopussa. Konsertit nähdään televisiossa maanantaina 20.11. heti illan Pikku Kakkosen jälkeen ja itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 16:10 alkaen.

Viihdytään

Pikku Kakkonen on vastustamattoman mukavaa, turvallista ja hyväntuulista seuraa. Aikuisille se on nostalginen, luotettava ja rakastettu. Lapsille se tarjoaa joka päivä jotain uutta ja on tärkeä osa arkea. Juhlavuoden aikana Pikku Kakkosessa nähdään sympaattisia satuja, jännittäviä tarinoita ja sykähdyttäviä seikkailuita. Yhdessä nautitaan musiikista, tietoja ja taitoja antavista ohjelmista, sekä koetaan riemua uusia asioita opittaessa.

Aikamatkalle Pikku Kakkosen aikajanan alkuun loikataan kevään arki-illoissa. Lastenohjelmaklassikoita nähdään myös Yle Areenan Pikku Kakkonen 40 vuotta -nostalgiapaketissa.

Juhlavuoden kuluessa koetaan yhdessä monta ihanaa pikkukakkoshetkeä. Toivomme, että ikuistatte ne kuviksi ja sanoiksi käyttämällä tunnistetta #pikkukakkonen40 ja #älälopetaleikkimistä. Nostamme Pikku Kakkosen someen kaikkien riemuksi näin merkityistä kuvista päivän onnellisimmat hetket, vauhdikkaimmat muuvit, kekseliäimmät katseluasennot, hassuimmat katselukaverit ja hauskimmat hymyt.

Muokattu 23.8. Lisätty konserttilinkki

Kommentit