Hyppää pääsisältöön

Heroes of the Baltic Sea vei Julian ja Vilhon elämänsä seikkailuun: Vau, tehtiinkö me toi oikeesti?

Heroes of the Baltic Sea -sarjan seikkailijanuoret Julia ja Vilho.
Heroes of the Baltic Sea -sarjan realisyseikkailun Julia ja Vilho. Heroes of the Baltic Sea -sarjan seikkailijanuoret Julia ja Vilho. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama. heroes of the baltic sea

Heroes of the Baltic Sea -sarjassa neljä nuorta Julia, Vilho, Netta ja Santeri pääsevät ikimuistoiseen seikkailuun. He lähtevät etsimään vuonna 1468 haaksirikkoutuneen Hanneke Vromen aarretta ja selvittämään laivassa matkustaneen Axel Tottin kohtaloa.

26.12. Yle Areenassa kokonaisuudessaan julkaistava Heroes of the Baltic Sea yhdistää uudella tavalla nykyhetken realityseikkailua ja historiallista draamaa. Julia ja Vilho pääsivät sarjan realityosuuteen koekuvausten kautta ja läpäisivät seulan yli 500 hakijan joukosta. Ohjelma lupasi nuorille pääsyn ”elämänsä seikkailuun”.

”En tiennyt yhtään mitä odottaa. Alun perin mietin, onnistuvatko he tekemään tästä elämäni seikkailun, mutta oho, tämä ylitti odotukset reilusti”, Julia hymyilee.

Sarjan kuvaukset kestivät 12 päivää viime kesänä. Seikkailu vei Julian, Vilhon, Netan ja Santerin Suomesta Viroon ja Ruotsiin. Nelikon kintereillä hääräsi koko ajan myös ohjaaja ja kuvaaja Tuukka Temonen, jota nuoret kehuvat huipputyypiksi.

”Kuvaukset olivat hektiset, emme tienneet koskaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Vasta jälkikäteen tajusi, mitä kaikkea pääsikään kokemaan. Se oli elämäni hienoimmat kaksi viikkoa”, Vilho hehkuttaa.

”Kuin olisi itse seikkailuelokuvassa”

Santeri, Vilho, Netta ja Julia Heroes of the Baltic Sea -sarjassa.
Santeri, Netta, Julia ja Vilho Heroes of the Baltic Sea -seikkailussa. Santeri, Vilho, Netta ja Julia Heroes of the Baltic Sea -sarjassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu. heroes of the baltic sea

Nelikko pääsi seikkailussa mm. hyppäämään helikopterista, ratkaisemaan arvoituksia ja koodeja, selvittämään laser-ratoja ja opettelemaan sukellusta.

”Heti ensimmäisenä kuvauspäivänä tuli olo, etten voi uskoa pääseväni tekemään tällaista. Katson paljon seikkailuelokuvia ja olen haaveillut, että joskus pääsisi itsekin tekemään niitä juttuja. Ja me tehtiin niitä ihan oikeasti, ei ollut stuntteja”, Vilho kertoo.

Julia Heroes of the Baltic Sea -seikkailussa.
Julia kiipeää Raaseporin linnaan. Julia Heroes of the Baltic Sea -seikkailussa. Kuva: Yle Kuvapalvelu. heroes of the baltic sea

Julian ja Vilhon mielestä kaikista mieleenpainuvin tapahtuma kuvauksissa oli hyppy helikopterista mereen, mikä nähdään sarjan ensimmäisessä jaksossa. Molemmat olivat ensimmäistä kertaa elämässään helikopterin kyydissä – ja sieltä piti hypätä Itämereen.

”Saimme tietää hypystä vasta puoli tuntia etukäteen. Siinä ei hirveästi jäänyt aikaa henkiselle valmistautumiselle. Santeri hyppäsi ekana, sitten tajusi, että kohta on mun vuoro. Kun sain ensimmäisen jalan ulos helikopterista, se oli sitten vain menoa”, Julia muistelee.

”Oli vielä vähän myrskyäkin. Se oli jännittävää! Hypyn jälkeen tuli fiilis, vau, tehtiinkö me toi oikeesti?” Vilho komppaa.

”Täydennämme draamaa tosi hyvin!”

Heroes of the Baltic Sea -sarjan keskiajalle sijoittuvan draamaosuuden on ohjannut AJ Annila, ja sen pääosissa nähdään Axel Tottina Oliver Österberg sekä Christian Arnold, merirosvoina Ville Virtanen ja Minttu Mustakallio. Tarina perustuu historiallisiin tositapahtumiin. Hannele Vrome -niminen laiva upposi vuonna 1468 Itämerelle, eikä hylkyä tai sen arvokasta kulta-aarretta ole tähän päivään mennessä löydetty. Sekä Vilholle että Julialle tuli yllätyksenä, miten raakoja merirosvoja Itämerellä on keskiajalla seilannut.

Minttu Mustakallio, Christian Arnold ja Ville Virtanen sarjassa Heroes of the Baltic Sea.
Minttu Mustakallio, Christian Arnold ja Ville Virtanen sarjassa Heroes of the Baltic Sea. Minttu Mustakallio, Christian Arnold ja Ville Virtanen sarjassa Heroes of the Baltic Sea. Kuva: Yle Kuvapalvelu. heroes of the baltic sea

”Tiesin, että Suomen rannikolla on ollut merirosvoja, mutta en tiennyt että meno on ollut niin hurjaa. Ihan Karibian leveliä”, Vilho toteaa.

Vilho ja Julia ovat nähneet sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ja ovat vaikuttuneita siitä, miten saumattomasti heidän seikkailunsa yhdistyy draamasarjan tarinaan.

”Jaksot ylittivät mun odotukset. Draama on tosi hieno ja me täydennämme sitä tosi hyvin, vaikka itse sanonkin”, Vilho naurahtaa.

Heroes of the Baltic Sea (7) Yle Areenassa 26.12. ja Yle TV2:ssa 26.-28.12. klo 20

Kommentit

Yle TV2