Hyppää pääsisältöön

Lahjapaketti: Jouluelokuvia

Elliot ja E.T. lentävät polkupyörällä vasten täysikuuta elokuvassa E.T.
Elliot ja E.T. lentävät polkupyörällä elokuvassa E.T. Elliot ja E.T. lentävät polkupyörällä vasten täysikuuta elokuvassa E.T. E.T.,teeman lahjapaketit

Joulupäivän elokuvapaketissa naurua ja kyyneliä. Jouluklassikot Ihme 34. kadulla ja Ihmeellinen on elämä, Kolme Chaplinin lyhyttä ja päätteeksi E.T.
Teema sunnuntaina 25.12.2016 klo 10.00–16.50. Ihmeellinen on elämä Areenassa 30 päivää, Chaplinit Areenassa 14 päivää, muut elokuvat Areenassa vain suorana

Kuva elokuvasta Ihme 34. kadulla
Joulupukki ja Susan elokuvassa Ihme 34. kadulla Kuva elokuvasta Ihme 34. kadulla ihme 34. kadulla

Paketin aloittaa klo 10.00 elokuva Ihme 34. kadulla. Vuonna 1947 valmistunut elokuva kertoo oikeasta Joulupukista, joka tupsahtaa keskelle Manhattanin kaupallista joulua ja joutuu vaikeuksiin, kun häntä epäillään mielenvikaiseksi. Muuan pieni tyttö kuitenkin jaksaa uskoa Pukkiin ja ihmeisiin. George Seatonin vuonna ohjaama kolmen Oscarin elokuva on todellinen amerikkalainen jouluklassikko.

Klo 11.55 alkava Frank Capran liikuttava Ihmeellinen on elämä on muodostunut Amerikassa jouluperinteeksi jo vuosikymmeniä sitten – eniten varmaan siksi, että sen tekijänoikeudet pääsivät kerran vahingossa raukeamaan ja sen esittäminen televisiossa on näin ollen täysin vapaata. Myös Teema on ottanut tavaksi esittää joka vuosi jouluisen tarinan miehestä, joka pelastuu itsemurhan partaalta, kun enkeli näyttää hänelle, miten paljon huonompi paikka maailma sentään olisi ilman häntä.

Steven Spielbergin elokuva E.T.
Elliott (Henry Thomas) ja E.T. Steven Spielbergin elokuva E.T. E.T.,e.t.,Steven Spielberg,Teemalauantai

Paketin kolmas pitkä elokuva alkaa klo 14.58: Steven Spielbergin koskettava E.T. on vuonna 1982 valmistunut koko perheen seikkailuklassikko pikkupoika Elliottista ja ulkoavaruuden olennosta, joka tahtoo vain päästä kotiin mutta jota aikuisten ihmisten maailma vainoaa.

Pitkien elokuvien lomassa nähdään kolme Charles Chaplinin lyhyttä komediaklassikkoa: Siirtolainen, Hiljainen katu ja Kahlekarkuri.Kommentit
  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema