Hyppää pääsisältöön

Riikka Venäläinen päätoimittajaksi Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimintaan

Nainen, kasvokuva
Nainen, kasvokuva Riikka Räisänen

Riikka Venäläinen on nimitetty päätoimittajaksi Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimintaan 9.1.2017 alkaen. Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja on Atte Jääskeläinen.

Venäläisen nimitys on osa Yleisradion Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa käynnistettyä toiminnan uudistusohjelmaa, jonka ensimmäiset askeleet julkistettiin perjantaina 16.12. Samalla kerrottiin uudesta työnjaosta, ja nyt Venäläisen tehtävää ja nimikettä on täsmennetty.

“Riikka Venäläisen nimityksellä selkeytetään Uutis- ja ajankohtaistoiminnan journalistista johtamista”, sanoo Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen.

Riikka Venäläinen vastaa uutisten kokonaisuuden journalistisesta suunnittelusta ja päivittäisjohtamisesta.

Venäläinen on aikaisemmin toiminut muun muassa Helsingin Sanomien päällikkötehtävissä, päätoimittajana ja va. vastaavana päätoimittajana. Ylessä hän on toiminut Yhteiskuntatoimituksen päällikkönä vuoden 2015 alusta.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan muissa päällikkötehtävissä työskentelevät Marjo Ahonen (TV- ja radiolähetykset), Riitta Pihlajamäki (A-studio), Jukka Niva (Yhteiskuntatoimitus), Elina Ravantti (Ulkomaantoimitus), Panu Pokkinen (Urheilu), Jyri Kataja- Rahko (Aluetoiminta), Mika Rahkonen (Kehitys) ja Mika Lavonen (Studio- ja kuvatuotanto). He raportoivat Uutis- ja ajanohtaistoiminnan johtajalle, vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle.

Lisätiedot:
Atte Jääskeläinen, johtaja, vastaava päätoimittaja, p. 09 14801
Riikka Venäläinen, päätoimittaja, riikka.venalainen@yle.fi