Hyppää pääsisältöön

Vuosi vaihtuu Abban seurassa: Teemalauantaissa Abba The Movie ja valokuvien kertomaa

Abba valmiina lavalle. Kuva Lasse Hallströmin elokuvasta Abba The Movie (1977).
Abba valmiina lavalle. Kuva elokuvasta Abba The Movie (1977). Abba valmiina lavalle. Kuva Lasse Hallströmin elokuvasta Abba The Movie (1977). Abba,abba the movie,Teemalauantai,elokuvat,musiikkielokuvat,dokumenttielokuvat,popmusiikki

Hyvää uutta vuotta Abban seurassa!

ABBAn eli Björn Ulvaeusin, Benny Anderssonin, Frida Lyngstadin ja Agnetha Fältskogin kanssa yhteistyössä tehty tv-dokumentti Abba – valokuvien tarinat kertoo yhtyeen tarinan vaihteeksi valokuvin. Mukana on niin kotialbumien aarteita kuin maailmankuulujen valokuvaajien otoksia yhtyeen koko uran varrelta.

Haastateltavana on myös klassisten Abba-videoiden ja illan pitkän elokuvan ohjaaja Lasse Hallström. Käy ilmi, että Mamma Mia ja Knowing Me Knowing You kuvattiin Hallströmin kotona, verhot rypyssä taustalla ja laulajat pyörillä varustettuun kukkaruukkuun istutettuina.

Kotikutoisista viritelmistä siirrytään illan päätteeksi suurempiin kuvioihin. Abba-illan ja vuoden 2016 päättää maanmainio Abba The Movie. Faktaa ja fiktiota sekoittava kuvaus Abban Australian-kiertueesta ja fanihysteriasta vuonna 1977 kuuluu yhä musiikkielokuvien parhaimmistoon. Luvassa on rautaisannos Abba-musiikkia ja tyrmääviä esiintymisasuja hupaisan kehyskertomuksen kera.

Teemalauantai 31.12.2016

  • Klo 21.00 Abba – valokuvien tarinat (Abba in Pictures: The Photographers' Stories), Ruotsi 2014.
  • Klo 21.45 Abba The Movie, Ruotsi 1977. Ohjaus Lasse Hallström. Pääosissa Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Robert Hughes ja Tom Oliver.

Molemmat 7 päivää Areenassa.

Kuva Abban musiikkivideosta Knowing Me Knowing You, jonka ohjasi Lasse Hallström. Kuva peräisin tv-dokumentista Abba - valokuvien tarinat.
Kuva musiikkivideosta Knowing Me Knowing You. Kuva Abban musiikkivideosta Knowing Me Knowing You, jonka ohjasi Lasse Hallström. Kuva peräisin tv-dokumentista Abba - valokuvien tarinat. Abba,musiikkivideot,Lasse Hallström,abba - valokuvien tarinat,Teemalauantai
Lasse Hallström muistelee Abban musiikkivideoiden kuvauksia. Kuva tv-dokumentista Abba - valokuvien tarinat.
Lasse Hallström ohjasi Abban videoita. Lasse Hallström muistelee Abban musiikkivideoiden kuvauksia. Kuva tv-dokumentista Abba - valokuvien tarinat. Lasse Hallström,abba - valokuvien tarinat,Abba

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa