Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Menneisyyden metsästäjät pääkuva

Keitä ovat Menneisyyden metsästäjät?

Menneisyyden metsästäjät kalliolla
Menneisyyden metsästäjät kalliolla Metallinpaljastin,kalliot,aarrelöydöt,muinaisesineet

Kiinnostus Suomen historiaan yhdistää tätä metallinpaljastimien ja lapioiden kanssa liikkuvaa miesporukkaa.

Reijo Hyvönen (Menneisyyden metsästäjät)
Reijo Hyvönen Reijo Hyvönen (Menneisyyden metsästäjät) Metallinpaljastin

Reijo Hyvönen

Reijo aloitti metallinetsinnän 24 vuotta sitten. Aluksi etsintä oli satunnaista, mutta 2000-luvun alusta koko ajan aktiivisempaa. Ryhmässä Reijon tehtäväksi on muodostunut yhteyksien ylläpitäminen niin alan asiantuntijoihin, Museovirastoon kuin mediaankin. Erityisen kiinnostunut Reijo on vanhoista kartoista, historiakirjallisuudesta ja myyttisestä perimätiedosta.Lue lisää

Jussi Nieminen (Mennensiyyden metsästäjät)
Jussi Nieminen Jussi Nieminen (Mennensiyyden metsästäjät) Metallinpaljastin

Jussi Nieminen

Vanha historiakirjallisuus ja kartat tarjoavat 36-vuotiaalle Jussille loputtoman pelikentän mielenkiintoisten uusien etsintäkohteiden löytämiseen. Jussin luonteen lujuus pääsee erityisesti esille maastossa, sillä löytöjä tehdessä ei koskaan ole kiire, vaan hän tutkii aluetta tarkasti ja turhia hötkyilemättä. Lue lisää


Mikko Mäkelä (Menneisyyden metsästäjät)
Mikko Mäkelä Mikko Mäkelä (Menneisyyden metsästäjät) Metallinpaljastin

Mikko Mäkelä

Teknisen puolen ammattilaisena 41-vuotias Mikko on tutustunut tyhjentävästi metallinilmaisimien sielunelämään ja tehnyt laitteisiin useita erilaisia kokeilusäätöjä vaihtelevalla menestyksellä. Hänen suurena intohimonaan on lisäksi etsinnässä apuna käytettävät karttaohjelmat, kuten Iidar-kartat. Lue lisää


Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät)
Ossi Kupila Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät) Metallinpaljastin

Ossi Kupila

42-vuotias Ossi Kupila omaa porukan parhaan historiatietämyksen, joten hänen tehtävänään on etsiä kartoista potentiaalisimmat kohteet. Metallinetsintätouhujen pariin Ossi innostui lähtemään 17 vuotta sitten.Lue lisää


Pekka Kupila (Mennenisyyden metsästäjät)
Pekka Kupila Pekka Kupila (Mennenisyyden metsästäjät) Metallinpaljastin

Pekka Kupila

Pekka on melkoinen konkari, sillä taustaa metallinpaljastimien maailmassa löytyy jo 15 vuoden ajalta. 47-vuotiaan Pekan vetää harrastuksen pariin kiinnostus paikallishistoriaan ja upea Suomen luonto. Lue lisää


Tomi Virtanen (Menneisyyden metsästäjät)
Tomi Virtanen Tomi Virtanen (Menneisyyden metsästäjät) Metallinpaljastin

Tomi Virtanen

Tomi on ollut harrastuksen parissa ryhmästä vasta noin kaksi vuotta. Hänen vastuulleen on jäänyt tuikitärkeä lupien hankinta, joten epätietoiset maanomistajat saavat useimmiten ensimmäiseksi langan päähän peltoalueen valloituslupaa tiedustelevan Tomin. Lue lisää