Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Menneisyyden metsästäjät pääkuva

​Menneisyyden metsästäjät - Suomen muinaishistoria paljastuu mullan alta

Menneisyyden metsästäjät -sarjassa kuusi intohimoista historian harrastajaa etsii ja löytää uskomattomia aarteita maan alta.
Menneisyyden metsästäjät -sarjassa kuusi intohimoista historian harrastajaa etsii ja löytää uskomattomia aarteita maan alta. yle tv1

Uusi dokumentaarinen Menneisyyden metsästäjät -realitysarja seuraa historian alkuhämäriin uppoutunutta ryhmää suomalaisten aarteiden jäljillä.

Metallinetsintä on viime vuosina kasvattanut merkittävästi suosiotaan ja sen parissa on tehty useita merkittäviä löytöjä. Uudessa kahdeksanosaisessa sarjassa seurataan kuusihenkistä alan harrastajaryhmää mielipuuhansa parissa.

Menneisyyden metsästäjät laiturilla
Menneisyyden metsästäjät laiturilla satamalaiturit,järvet,metallinilmaisimet,muinaisesineet
Menneisyyden metsästäjät soutuveneessä
Menneisyyden metsästäjät soutuveneessä soutuveneet,järvet,Menneisyys

Ryhmä sai alkunsa eräällä Janakkalan pellolla syksyllä 2012, kun kokenut tervakoskelainen etsijäpatruuna Reijo ”Reka” Hyvönen havaitsi kaukana näköpiirissään metallinpaljastinta heiluttelevan harrastajatoverinsa. Reka lähti muitta mutkitta tutustumaan harvinaiseen lajitoveriinsa, joka osoittautui hämeenlinnalaiseksi huoltopäällikkö Jussi Niemiseksi. Rattoisan jutustelun lomassa miehet sopivat tekevänsä seuraavan etsintäreissun yhdessä. Yhteinen keikka sujui onnistuneesti, ja pian Jussi värväsi tuttunsa, alan kokeneen harrastajan Ossi Kupilan, mukaan remmiin.

Täydennystä porukka sai vielä lisää, kun turenkilainen IT-insinööri Mikko Mäkelä tarttui mukaan alan harrastusfoorumilta. Aktiivisesti toiminut ryhmä alkoi kerätä mainetta, ja ei aikaakaan, kun aloitteleva harrastaja Tomi Virtanen kiinnostui toiminnasta luettuaan ryhmän tekemästä ennestään tuntemattomasta kalmistolöydöstä Janakkalassa. Nykykokoonpanoonsa ryhmä muotoutui Ossin serkun, Pekka Kupilan, liityttyä miehistövahvuuteen. Antoisa ja menestyksekäs taival kotimaamme pellonpientareiden, soiden ja mittaamattomien metsätaipaleiden huomassa oli alkanut.

Menneisyyden metsästäjät kalliolla
Menneisyyden metsästäjät kalliolla metallinilmaisimet,kalliot,aarrelöydöt,muinaisesineet
Reijo Hyvönen (menneisyys metsästäjät) iloitsee löydöstä rantaniityllä
Reijo Hyvönen (menneisyys metsästäjät) iloitsee löydöstä rantaniityllä järvet,mies,iloinen

Menneisyyden metsästäjät etsivät sarjassa merkkejä muinaisista ajoista eteläisessä Suomessa. He kaivavat muistoja rautakautisista kylistä Hauholla ja Valkeakoskella, metsästävät viikinkiaarteita Ahvenanmaalla ja etsivät todisteita vanhoista taruista Laukon Kartanolla Vesilahdella ja Bosgårdin kartanolla Porvoossa. Sarjan kerrontaa siivittävät komeat luontokuvat ja kotimaamme henkeäsalpaavan kauniit maisemat.

Onnistuimme Menneisyyden metsästäjien kuvausten yhteydessä löytämään useita ainutlaatuisia esineitä, jotka tuovat uutta tietoa alueiden historiasta ja täällä asuneiden ihmisten elämästä― Reijo Hyvönen, yksi sarjan päähenkilöistä.

Minkälaista elämää Suomessa on rautakauden, viikinkien ja ristiretkien aikaan vietetty? Kuinka upeita aarteita mullan alta vielä paljastuu? Ja mitä mahtavia tarinoita ainutlaatuisiin löytöihin liittykään?

Menneisyyden metsästäjät Yle TV1:llä alkaen ti 10.1.2017 klo 20.
Koko sarja katalogina Yle Areenassa 10.1.2017.

Kommentit