Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Menneisyyden metsästäjät pääkuva

Ossi Kupila

Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät)
Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät) Metallinpaljastin

Ossilla on Menneisyyden metsästäjien vankin tietämys historiasta, minkä vuoksi hän on myös haka vainuamaan loistavia etsintäkohteita.

Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät)
Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät) metsä,maisema,mies

Etsintäreissun onnistuminen on pitkälti kiinni siitä, onko valitulla paikalla muinaista historiaa aktiivisena kohtauspaikkana. Useimmiten vankkoja todisteita tällaisista keskittymistä on vaikea löytää, joten perimätieto ja vanhojen karttojen tulkitseminen toimii prosessissa keskeisenä käynnistäjänä.

42-vuotias Ossi Kupila omaa porukan parhaan historiatietämyksen, joten hänen tehtävänään on etsiä kartoista potentiaalisimmat kohteet. Useimmiten tähän tarvitaan tietämyksen lisäksi silkkaa vainua maaston pinnanmuotoja ja karttoja tutkimalla. Ossin rautaiset taidot ovat päässeet useasti näissä tilanteissa oikeuksiinsa, ja useampikin etsintäreissu on päättynyt menestyksekkäästi juuri Ossin pohjatyön ansiosta. Ossi on saanut tunnusta myös ns. laserkeilauskuvien tuntijana. Hänen kuvien tulkintansa avulla Museovirasto on löytänyt monta sataa aikaisemmin tuntematonta kivikautista asuinpaikkaa

Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät) löytö kädessään
Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät) löytö kädessään muinaisesineet,aarrelöydöt,mies
Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät) kuulokkeet päässä
Ossi Kupila (Menneisyyden metsästäjät) kuulokkeet päässä kuulokkeet,mies

Metallinetsintätouhujen pariin Ossi innostui lähtemään 17 vuotta sitten, kun hän sai kipinän harrastukseen oltuaan kesätöissä arkelogisilla kaivauksilla. Historiaan perehtyminen tapahtuu Ossilla luonnostaan, sillä harrastuksekseen hän nimeää yksinomaan historiakirjallisuuden. Silloin kun Ossi ei ole historian hämärien parissa, hän viljelee maata vanhalla sukutilallaan Hattulassa.