Hyppää pääsisältöön

Ilta Eskon seurassa

Mika Myllyaho ja Esko Salminen
Mika Myllyaho ja Esko Salminen Mika Myllyaho ja Esko Salminen Kuva: Yle teeman kulttuuri

Karismaattinen Esko Salminen on vetänyt Kansallisteatterin täyteen haastattelushowlla, jossa kuullaan myös runoutta ja draamaa.
Teema perjantaina 30.3. klo 15.10. Areenassa pysyvästi

Esko Salminen nousee yleisön pyynnöstä näyttämölle esityssarjassa, jossa Mika Myllyaho haastattelee elävää näyttelijälegendaa. Haastattelut syväluotaavat mittavaa näyttelijänuraa, ja niiden lomassa nähdään Salmisen väkevää näyttelijäntaidetta. Luvassa on runoutta ja draamaa Kivestä Shakespeareen, unohtumattomia monologeja Salmisen lukuisista rooleista sekä mehukkaita anekdootteja roolitöiden takaa — elävää suomalaista teatterihistoriaa tässä ja nyt! Vahvasti hetkessä kiinni pitäytyvä, improvisatorinen esitys on joka ilta takuulla hauska ja puhutteleva, yllätyksellinen ja erilainen.

Esko Salminen on tullut pitkän matkan maalikaupan apupojasta, jonka Jussi Jurkan tervehdys sai pakahtumaan innosta ja tanssimaan kadulla. Taiteilijaperheen lapsi on rakentanut pitkän ja vaikuttavan uransa itse. Vuosien varrelta riittää kerrottavaa, joka vangitsee yleisön kaksituntisen esityksen ajan. Teemalla nähdään tv:tä varten toimitettu tunnin mittainen versio, joka on kuvattu vuonna 2014.

Lue lisää:

Esko Salminen ja Tarja Nurmi elokuvassa Jengi

Jengi

Kaupunkilaisjengit olivat uutta nuorisokulttuuria Suomessa 1950- ja 1960-lukujen taitteessa. Elokuvassa Jengi vuodelta 1963 maalaisnuoret joutuvat turmelukseen urbaanissa sykkeessä.
maanantai 26.12. klo 22.00

Lue lisää:

Komisario Palmu (Joel Rinne) ja Kurt Kuurna (Pentti Siimes) elokuvassa Kaasua, komisario Palmu!

Lahjapaketti: Kaikki Palmut

Tapaninpäivän lahjapaketissa Suomen elokuvahistorian paras komediallinen dekkarisarja. Kaikki Palmut, olkaa hyvä. Lisäksi Pentti Siimes muistelee Palmujen kuvauksia.

Kommentit
  • Tarinoita korville – radiokuunnelma elää uutta nousukautta

    Tarinoita korville - radiodraaman uusi nousu

    Mobiilikuuntelun aikakautena radiodraama antaa kuulijalle oman tilan, mahdollistaa omat ajatukset ja mielikuvituksen käytön. Kuunnelma on kulkenut pitkän tien mm. Pekka Lipposen, Knallin ja sateenvarjon, Elmon ja Koe-eläinpuiston kautta nykypäivään. Radio oli ennen medioiden valtias. Se toi koteihin kuultavaksi koko maailman.

  • Parasta sirkuksessa on kaikki

    Taina Kopralle ja Jouni Kivimäelle sirkus on päivätyö.

    “Mun elämä on yhtä sirkusta", sanoo Sorin sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra. Hän ja puolisonsa Jouni Kivimäki perustivat 80-luvulla pienen sirkuskerhon, joka on vuosikymmenten varrella kasvanut monipuoliseksi sirkuskouluksi. Tänä päivänä se tarjoaa sadoille lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta. Teemalla nähdään Sorin sirkuksen upea joulushow 2018.

Yle Teema