Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Heikki A. Reenpää

Otavan voimahahmo, 94-vuotias professori Heikki A. Reenpää on elämänsä aikana on työskennellyt lukuisten keskeisten kirjailijoidemme kanssa.
Heikki A. Reenpää (1922 - 2020). Otavan voimahahmo, 94-vuotias professori Heikki A. Reenpää on elämänsä aikana on työskennellyt lukuisten keskeisten kirjailijoidemme kanssa. yle tv1

TV1 sunnuntaina 27.9.2020 klo 11.45 - 12.40, Areenassa

Otavan voimahahmo professori Heikki A. Reenpää (1922 – 2020) oli sukunsa tervaskanto. Hän oli sukuyhtiönsä kantavia voimia vuosikymmenet, vaikka virallista asemaa yhtiössä hänellä ei enää vuosiin ollutkaan.

Pitkän elämänsä aikana Reenpää työskenteli suuren kirjailija- ja kulttuurihenkilöjoukon kanssa.

Heikki A. Reenpää kertoi elämästään ja urastaan Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa vuonna 2016. Ykkönen esittää haastattelun 98-vuotiaana kuolleen Reenpään muistoksi.

Ohjelmassa Reenpää muistelee yhteisiä hetkiä muun muassa F.E. Sillanpään, Mannerheimin, Hannu Salaman ja monen muun kulttuurivaikuttajan kanssa.

Haastattelijana on toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Tuotanto: Yle, 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.