Hyppää pääsisältöön

Les Misérables

Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa.
Marius (Eddie Redmayne) ja Cosette (Amanda Seyfried). Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa. Kuva: ©Universal Pictures yle tv1

TV1 keskiviikkona 4.1.2017 klo 21.30 - 00.00
Yle Areenassa vain suorana

Kolmella Oscarilla palkittu menestyselokuva Les Misérables perustuu Victor Hugon klassikkoromaaniin Kurjat ja sen pohjalta tehtyyn näytelmämusikaaliin. Pääosia näyttelevät Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen ja Helena Bonham Carter.

Elokuvan on ohjannut Tom Hooper, joka oli paria vuotta aikaisemmin päässyt menestyksen makuun Kuninkaan puheella. Elokuva on saanut kolme Oscar-palkintoa sekä Golden Globe- ja Bafta-palkintoja.

Anne Hathawaylle Oscar-palkinto

1800-luvun Ranskaan sijoittuvan monivaiheisen kertomuksen päähenkilö on Jean Valjean (Hugh Jackman), joka vapautuu vuonna 1815 kärsittyään pitkän vankilatuomion. Alkuvaikeuksista huolimatta Valjean pystyy rakentamaan uuden elämän itselleen ja vuosien kuluessa hänestä tulee varakas tehtaanomistaja ja pienen kaupungin pormestari.

Valjean auttaa pulaan joutunutta tehtaansa työntekijää Fantinea (sydämiä särkevästä osastaan Oscarilla palkittu Hathaway) ja lupaa sitten huolehtia tämän aviottomasta tyttärestä.

Menneisyys ei jätä Valjeania rauhaan, vaan poliisitarkastaja Javert (Russell Crowe) jahtaa häntä armottomasti ehdonalaisen tuomion rikkomisesta. Ihmisten vaiheet nivoutuvat lopulta Pariisissa puhkeaviin poliittisiin levottomuuksiin ja vuoden 1832 kapinaan.

Les Misérables. Tuotanto: SBS TV, Britannia, 2012. Kääntäjä: Tytti Heikkilä.

Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa.
Javert (Russell Crowe). Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa. yle tv1
Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa.
Cosette (Isabelle Allen) ja Jean Valjean (Hugh Jackman). Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa. Kurjat,les miserables
Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa.
Fantine (Anne Hathaway). Rakastetun musikaalin kolmella Oscarilla palkittu elokuvaversio, jossa entinen vanki Jean Valjean etsii uutta elämää 1800-luvun Ranskassa. Kuva: ©Universal Pictures yle tv1,Anne Hathaway

Lisää ohjelmasta