Hyppää pääsisältöön

Litimärkänä kiemurrellut Pete Parkkonen odotti videostaan paskamyrskyä, mutta toisin kävi: Ehkä jengi on odottanut tätä niin paljon

Kohua herättäneen musiikkivideon julkaissut Pete Parkkonen toivoo, että useammatkin miespuoliset artistit myisivät musiikkiaan seksikkyydellä.

Pete Parkkonen // Kuva: YleX/Katri Norrlin

Ketkä kaikki suomalaiset miespuoliset artistit ovat yrittäneet tehdä vaikutusta yleisöön olemalla seksikäs?

Ensimmäisenä mieleen juolahtaa Antti Tuisku. Itsevarman popparin Peto Show on ollut jotain sellaista, mitä suomalaisessa musaskenessä ei ole aiemmin nähty.

Mutta siihenpä esimerkit jäävätkin – ennen kuin Pete Parkkonen julkaisi erotiikkaa tihkuvan Kohta sataa -musavideonsa 19. joulukuuta.

Kohta sataa -videota on kuvailtu muun muassa ennennäkemättömän seksikkääksi. Videolla litimärkä Parkkonen kiemurtelee ja tanssii estottomasti ja paljastavasti. Vastaavaa liikehdintää on aiemmin nähty kansainvälisiltä musiikkitähdiltä, kuten esimerkiksi Miley Cyrukselta ja Britney Spearsilta.

Mutta eipä juuri miesartisteilta.

Parkkonen sanoo YleX Aamun haastattelussa toivovansa, että vastaavanlaista menoa nähtäisiin tulevaisuudessa useammilta kotimaisilta miesmuusikoilta.

- Nyt portit on avattu tähän suuntaan. Katsotaan, kuinka pitkälle sadetta riittää, Parkkonen sanoo.

YleX Aamun Ida Karimaa on kuluvalla viikolla osoittautunut kovaksi Kohta sataa -videon faniksi. Karimaa kuuluu videon kohdeyleisöön. Toisin kuin Parkkosen vanhemmat, jotka ovat kuitenkin näyttäneet peukkua videolle.

"Äidilläkin on vähän pulssi laskenut"― Pete Parkkonen

- Isä nosti nyrkin pystyyn, että Pihtipudas kartalle, pe*kele! Näin tuodaan uusia asioita ja ollaan hyvällä fiiliksellä. Äidilläkin on vähän pulssi laskenut. Hyvä tuki on takana, Parkkonen sanoo.

Rohkea video on otettu Parkkosen mukaan hyvin vastaan myös musapiireissä. Kuluvan vuoden aikana Parkkosen kanssa paljon yhteistyötä tehneen JVG:n Jare fiilisteli musavideota alkuviikosta Snapchatissa.

- Odotin hirveää paskamyrskyä ja samalla rakkausmyrskyä, Parkkonen sanoo ja jatkaa:

- Olisin uskonut, että Suomessa ois tullut enemmän kriittistä ja negatiivista palautetta. Mutta ehkä jengi on vaan odottanut niin paljon tätä, että joku avaa tämän kirjan.

Jos joku miesartisti tarttuu täkyyn, niin videon kuvauspaikkaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kohta sataa -video kuvattiin autopesulassa, jossa lämpötila oli hieman liiankin maltillinen suhteessa artistin kosteusprosenttiin.

- Kyllä siellä piti lihankuntoliikettä tehdä ihan lämmönkin takia, Parkkonen sanoo.

Kuuntele alta Pete Parkkosen haastattelu. Parkkosen haastattelua ennen YleX Aamu soitti Ida Karimaalle, jonka piti tänään juontaa viimeistä kertaa YleX Aamussa. Karimaa oli kuitenkin kipeänä, mutta sai lohtua juttutuokiosta Parkkosen kanssa.

Lue myös:

Pete Parkkonen voitti Tähdet, tähdet -kisan, mutta jotain puuttuu yhä – tuleeko kivasta naapurinpojasta ikinä supertähteä?

Pete Parkkonen on esiintynyt Suomen isoimmille yleisöille ilman omia biisejä – nyt uusi kappale on vihdoin ulkona