Hyppää pääsisältöön

Luitko jo nämä? – Ystäväni Hevosen lukupaketti

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Lomalla on aikaa ottaa rennosti ja lueskella. Ystäväni Hevonen kokosi joulun kunniaksi lukupaketin, joka on koottu muutama luetuimmista postauksista. Löydät kunkin postauksen aina linkin takaa. Mukavia lukuhetkiä!

Sopivan satulan abc

Satulan tehtävänä on linkittää hevonen ja ratsastaja toisiinsa. Mistä tunnistaa sopivan penkin ja milloin on aika vaihtaa uuteen istuimeen?

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/05/sopivan-satulan-abc

Juoksuta hevostasi oikein

Juoksutus on tehokas jumppausmuoto ja helppo tapa saada energisestä hevosesta kierroksia alemmas ennen ratsaille nousua. Käytössä on vähemmän apuja kuin ratsastettaessa, mutta monta seikkaa tulee kuitenkin ottaa huomioon, jotta juoksuttaminen on turvallista ja hyödyllistä.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/05/24/juoksuta-hevosesi-oikein

Edessä helppoC – Ota tuomarin vinkit haltuun ennen kisoja!

Helpoissa luokissa pärjää pitkälle, kun asenne ja oikeat tiet ovat kohdallaan. Ystäväni hevonen koosti vinkkilistan kesän kisaajille!

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/19/edessa-helppoc-ota-tuomarin-vinkit-haltuun-ennen-kisoja

Näin säätelet jännitystä ja pelkoa

Jännitätkö helposti? Valtaako pelko mielesi äkkiarvaamatta ja vielä hevosen selässä? Ystäväni hevonen kokosi urheilupsykologi Anna Andersenin luennolta kahdeksan käytännön vinkkiä negatiivisten tunteiden säätelyyn. Lisää aiheesta voit lukea edellisestä postauksesta.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/15/kahdeksan-kaytannon-vinkkia-joilla-saatelet-jannitysta-ja-pelkoa

Ratsastajan yleisimpiä kipukohtia

Särkeekö selkää tai polvia? Niin kuin kaikkiin urheilulajeihin, ratsastukseenkin liittyy liikunnallisia ongelmia ja rasitusvammoja. Lihasten ja nivelten ylirasitus purkautuu usein kireytenä ja särkynä. Syitä vaivoihin löytyy monia, mutta usein on kyse jonkinlaisesta istunnan virheasennosta.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/14/ratsastajan-yleisimpia-kipukohtia

Hippologi on hevosalan superammattilainen

Kati Ojala lähti lukion jälkeen Ruotsiin ratsastamaan. Skånelaisella estetallilla Katin korviin kantautui sattumalta tieto hippologi –koulutuksesta.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/07/01/hippologi-hevosalan-superammattilainen

Unelmien vaellus Virossa

Muhua oli minulle hehkutettu. Pari tuntia Tallinnasta, Saarenmaan suuntaan. Upea luonto, vielä upeammat hevoset. Mutta mikään ei valmistanut minua siihen kokemukseen, joka odotti Tihusen tilalla. 250 kaunista, lumoavaa eestinhevosta. Henkeäsalpaava luonto. Metsää, peltoja, karua katajikkoa. Niin, ja se meri ja kaislikko, jonka päässä odotti satumainen Varsasaari.

Osa 1

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/01/unelmien-vaellus-virossa-osa-1

Osa 2

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/06/unelmien-vaellus-virossa-osa-2

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.