Hyppää pääsisältöön

Mitä tapahtui Sykkeen kolmannella tuotantokaudella?

Marleenalla tärppää!
Marleenalla tärppää! Syke (tv-sarja)

Syke kertoo koskettavia sairaalatarinoita keskussairaalan traumaosastolta. Sarjan keskiössä ovat neljä sairaanhoitajaa, joiden värikästä elämää sarjassa seurataan. Sarjan kolmas tuotantokausi päättyi dramaattisiin tunnelmiin.

Kipuilua suhteessa ja vuoristossa

Marleena (Tiina Lymi) ei luovu haaveestaan tulla äidiksi, ja loppujen lopuksi pakottaakin Ilmarin (Matti Ristinen) selkä seinää vasten antamalla tälle kaksi vaihtoehtoa; joko lapsi tai ero. Ahdistunut Ilmari pakenee vanhan harrastuksensa kiipeilyn pariin, ja lähtee Kazakstanin vuoristoon selvittämään päätään ystävänsä kanssa. Ilmaa puhdistava matka muuttuu silmänräpäyksessä eloonjäämistaisteluksi Ilmarin ystävän loukkaantuessa vakavasti. Ilmari onnistuu paikkaamaan ystävänsä vammat, mutta huomaa apua odottaessaan sairastuneensa vuoristotautiin. Lopulta apu saapuu, ja Ilmari herää sairaalasta Suomesta – ymmärtäen olevansa valmis hankkimaan lapsen Marleenan kanssa. Raskaustestin näyttäessä positiivista kuullaan kuitenkin ikäviä uutisia; Marleenalla on leikkaushoitoa vaativa aivokasvain. Huolestunut Marleena päättää kuitenkin kieltäytyä toimenpiteestä uskoen näin suojelevansa syntymätöntä lastaan leikkauksen riskeiltä.

Ilmari Kazakhstanissa.
Ilmari Kazakhstanissa. Syke (tv-sarja)

Sairaalassa jo aikaisemmin närää aiheuttanut Salla (Mari Perankoski) tekee viimeisen virheensä, ja paljastuu valelääkäriksi. Marleenaan ylimielisesti suhtautunut Salla joutui suurennuslasin alle tehtyään lukuisia hoitovirheitä traumapolin puolella työskennellessään, ja siirtyi lopulta geriatriselle osastolle. Nyt Ilmarin lasten äiti haetaan työpaikaltaan poliisivoimin.

Erikoisia sopimuksia ja tulehtuneita tunteita

Pepsukkaa painostetaan.
Pepsukkaa painostetaan. Syke (tv-sarja)

Holopaisen (Jarkko Niemi) ja Nooran (Niina Koponen) suhdetta hiertää hiljaisuus makuuhuoneen puolella; fitness-lavoille tähtäävä Noora kokee päivittäisen seksin olevan ainoa tapa palautua kunnolla rankoista salitreeneistä, kun taas Holopainen kokee sen lähinnä häiritsevän työntekoaan. Kylmiin faktoihin luottava pari tekee erikoisen sopimukseen; Nooralle täytyy löytää seksikumppani suhteen ulkopuolelta. Mieluisaksi vaihtoehdoksi valikoituu sairaalassa hoitajana työskentelevä Ville (Juha-Pekka Mikkola), jonka ominaisuudet kohtaavat parin tiukat kriteerit.

Sairaalan uusi hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman) iskee silmänsä Villestä eronneeseen Lenitaan (Lena Meriläinen). Lenita ei aluksi vaikutu Olavin lähestymisyrityksistä – varsinkin kun sairaalan kukkaron nyörit tuntuvat jatkuvasti kiristyvän vaikeuttaen hoitajien töitä. Miehen sinnikkyys tuntuu kuitenkin kannattavan, sillä Lenita löytää itsensä lopulta Olavin sylistä – antautumatta kuitenkaan kokonaan suhteelle. Kahden eri arvomaailman lopullinen kolahdus oli kuitenkin vasta edessä; Lenita kieltäytyy jättämästä virolaista työmiestä hoidotta, ja saa päätöksellään Olavin raivon valtaan. Parin tulehtuneet välit johtavat viime kädessä siihen, että Olavi tekee Lenitasta rikosilmoituksen syyttäen tätä seksuaalisesta ahdistelusta.

Epätoivoista liehittelyä ja menneisyyden haamuja

Kardiologi Max (Antti Luusuaniemi) kärvistelee kateudesta huomatessaan neurokirurgi Elinan (Krista Putkonen-Örn) olevan vahvin kandidaatti miehen havittelemalle Euroopan kirurgien liiton puheenjohtajan pallille. Paikkaa halajava Max päättääkin, että varmin keino napata pesti on liehitellä päätäntävallassa olevaa ylilääkäri Marjutia (Jaana Pesonen). Marjut onkin mielissään Maxin mielenkiinnosta – joka lopahtaa kuin lehmän häntä Marjutin yrittäessä houkutella Max vällyjen väliin puheenjohtajan paikkaa vastaan. Naisrintamalla ei mene sen vahvemmin; lähes maanisesti Maxia piirittänyt Johanna (Leena Pöysti) ei enää korvaansa lotkauta Maxin iskuyrityksille, ja Iiriskin (Iina Kuustonen) tuntuu lähinnä ärsyyntyvän Maxin ehdotuksista. Kunnes koittavat Marleenan ja Ilmarin häät…

Marjutin ja Maxin peli kiihtyy.
Marjutin ja Maxin peli kiihtyy. Syke (tv-sarja)

Ylilääkäri Marjutilla on muitakin ongelmia kuin häntä ketunhäntä kainalossa kosiskeleva Max; sairaalaa uhkaavat säästöt ajavat naisen ahtaalle, eikä Sallan paljastuminen huijariksi varsinaisesti paranna talon tilannetta. Menneisyyden haamut palaavat vainoamaan Marjutia, kun onnettomuudessa menehtynyt nainen paljastuu Marjutin adoptoitavaksi annetuksi biologiseksi lapseksi. Marjut tapaa orvoksi jääneen lapsenlapsensa, ja harkitsee jopa tämän adoptoimista – luopuen kuitenkin suunnitelmasta tytön parhaaksi.

Vanha suola janottaa

Lääketieteellisessä töiden ohessa opiskelevan Johannan paasaus opinnoistaan tuntuu käyvän kaikkien hermoille. Yksinhuoltajana, opiskelijana ja sairaanhoitajana olo alkaa tuntua mahdottomalta yhtälöltä, ja Johanna pistääkin koulun jäihin pystyäkseen keskittymään äitinä oloon Adalle (Minetta Hämäläinen). Johannaan jo kertaalleen kyllästynyt Max kokee asemansa naisen silmissä olevan uhattuna, kun ex-mies Toni (Markus Järvenpää) saapuu Suomeen käymään. Max lirkuttelee toisille naisille saadakseen Johannan mustasukkaiseksi – tuloksetta. Johanna ja Toni ajautuvat viettämään yhteisen yön, jonka jälkeen he päättävät yhdessä, ettei yhteen palaaminen ole vaihtoehto. Tonin lähdön lähestyessä Johanna ymmärtää tehneensä virheen, ja kiiruhtaa tämän perässä lentokentälle – todetakseen Tonin tulleen samoihin ajatuksiin ja jääneen pois lennoltaan Sveitsiin.

syke
syke Syke (tv-sarja)

Tosirakkaudelle traaginen loppu

Iiris luuli jo päässeensä lopullisesti eroon Paulista (Jani Volanen), mutta tämän asianajajan ilmoitus muuttaa kaiken; Pauli jätti Iirikselle puolen miljoonan euron perinnön. Turhautunut Iiris ilmoittaa lahjoittavansa koko summan sairaalalle, mutta päättääkin lopulta pitää rahat. Iiriksen kanssa yhteen palanneelle Jarkolle (Lauri Tilkanen) tyttöystävän äkkirikastuminen on vaikea pala niellä, ja pari päätyykin yhä useammin riitoihin keskenään.

Mikä on Jarkon kohtalo?
Mikä on Jarkon kohtalo? Syke (tv-sarja)

Jarkko ilmoittaa lopulta suutuspäissään jäävänsä pois Marleenan ja Ilmarin häistä. Iirikselle tämä on liian iso pala purtavaksi, ja lopputuloksena onkin kuumat jatkot Maxin luona. Jarkon ja Iiriksen riita jatkuu työpaikalla, ja tuohtunut Jarkko marssii ulos tilanteesta tuhoisin seurauksin – hän putoaa suoraan avoimeen hissikuiluun, ja loukkaantuu vakavasti. Jarkko leikataan onnistuneesti, mutta vammoista seuranneet kudosvauriot pakottavat tämän perheen tekemään päätöksen; amputoidaanko kaikki raajat, vai lopetetaanko hoito? Iiriksen kannustamana perhe ilmoittaa, etteivät he halua Jarkolle sellaista elämää, jonka leikkaus aiheuttaisi. Jarkko nukkuu pois perheensä ja Iiriksen läsnäollessa.

Sykkeen 4. kausi Yle Areenassa 1.1.2017 alkaen!