Hyppää pääsisältöön

Sami Hintsanen - Have Yourself a Merry Little Christmas

Have Yourself a Merry Little Christmas on legendaarinen joululaulu, jonka alun perin esitti vuonna 1944 Judy Garland MGM:n musikaalielokuvassa Meet Me in St. Louis. Frank Sinatra levytti myöhemmin uudelleen sanoitetun version, josta on tullut alkuperäistäkin suurempi jouluinen merkkipaalu.

Kappaleen sanotaan aikakirjoissa olevan Hugh Martinin ja Ralph Blanen käsialaa. Vuonna 2011 menehtynyt Martin on kuitenkin elämäkerrassaan sanonut, että hän on oikeasti kirjoittanut tämän sekä musikaalin muutkin laulut. Hänelle sopi se, että Blane oli tekijätiedoissa, koska tilanteeseen oli ajauduttu Martinin bisnestaitojen puutteellisuuden vuoksi. Musikaalissa St. Louisissa asuva perhe järkyttyy, kun isä suunnittelee koko perheen muuttoa New Yorkiin. Aattoillan kohtauksessa Garlandin esittämä Esther laulaa kappaleen piristääkseen viisivuotiasta Tootie-pikkusiskoaan. Laulun sanoja muokattiin itse asiassa jo ennen musikaalin esityksiäkin. Martin korjasi aluksi hieman vastentahtoisesti sanoja, sillä pääosan esittäjät ja ohjaaja pitivät tekstiä liian masentavana. Vuonna 1957 Sinatra pyysi Martinia muuttamaan yhtä tekstin kohtaa iloisemmaksi, sillä kappale tulisi hänen joulualbumilleen, jonka nimi oli iloisesti A Jolly Christmas from Frank Sinatra. Martin teki useampia muutoksia, minkä jälkeen tekstissä keskityttiin juhlistamaan nykyhetkeä eikä niinkään enää puhuttu tulevasta. Vuosien varrella eri artistit ovat versioineet kappaletta eri tekstiversioilla, myös Garland ja Sinatra.

Tartu Mikkiin toivottaa hyvää joulun aikaa kaikille! Toivota läheisillesi myös hyvää joulua, ja jaa Tartu Mikkiin -joulukorttia Facebookin sekä Twitterin kautta.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.