Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Räppäri Adi L Hasla julkaisee uuden musavideon viitenä päivänä peräkkäin – tässä niistä ensimmäinen

Vielki-biisissä räppäri uhoaa, ettei lähde edes kulumalla.

Räppäri Adi L Hasla tuntuu olevan joka paikassa. Hän on fiitannut useiden suomiräppäreiden, kuten Mäkin, Kuben, Tippa T:n ja JVG:n, kappaleilla sekä tahkonnut hiljattain kolme kultasinkkua.

Nyt Hasla haluaa räväyttää kunnolla ja julkaista kerralla EP:n verran musiikkivideoita. Mutta kuka oikeastaan on Adi L Hasla, ja miksi hän julkaisee viisi uutta videota peräjälkeen?

- Päätin kokeilla jotakin erilaista. Ja totta kai haluan kasvattaa omaa brändiäni ja tehdä itseäni näkyvämmäksi. Aika näyttää, miten käy. Mutta mä olen tullut jäädäkseni.

Jäämisestä kertoo myös YleX Ensinäyttönä julkaistavaVielki, jolla Hasla räppää uhmakkaasti:vielki ne varmaan pitää mua hulluna, vielki, mut en mä lähe ees kulumal, joo mä oon suomiräpin torakka.

- Biisin sanoma on se, että musiikki on mulle vähän niin kuin avioliitto. Meillä on ylä- ja alamäkiä, mutta aion pysyä kuvioissa, Hasla sanoo.

Jo pienestä saakka musiikkia tehnyt Hasla on Jyväskylästä Helsinkiin muuttanut 24-vuotias räppäri, joka nousi suurempaan tietoisuuteen vuonna 2014, kun hänen debyyttisinkkunsa Hyi striimasi kultaa.

- Elin pitkään urheilijaelämää, mutta kun se parikymppisenä loppui, päätin yrittää täysillä musiikin kanssa.

Vuonna 2016 artistin kova työ on alkanut näkyä. Hasla on kiertänyt keikkailemassa ympäri Suomea ja julkaissut muun muassa kultaa striimanneet sinkut Punasta luurii  ja Ei mitään jiitä.

- Se, että jengi osaa biisien sanoja ulkoa keikoilla ja fiilistelee niitä, antaa parasta energiaa myös studiotyöskentelyyn.

Synkkää soundia ja minttuteetä

Aikaisemmin Ei mitään jiitä -sinkun B-puolella julkaistuVielki saa nyt uuden musiikkiviedon myötä lisää kierroksia. Aasian pimeissä viidakoissa kuvattu Vielki on malliesimerkki siitä soundista, jota Hasla haluaisi sekä tehdä että kuulla lisää myös jatkossa.

- Kuvailisin biisiä Atlanta-soundiksi. Se on synkkää ja tosi bassopainotteista räppiä, jossa kuuluvat läskit kick-rummut ja yökerhomeininki. Tällä hetkellä se kutkuttaa mua eniten.

Tämän hetken kuumimmat tuottajat tulevat Haslan mukaan Yhdysvaltojen Atlantasta. Jenkkiräppiä fanittava Hasla toivookin, että tulevaisuudessa vastaavanlaista äänimaailmaa tuotetaan enemmän myös suomalaisilla riimeillä.

Omalta tulevaisuudeltaan Adi L Hasla toivoo paljon keikkoja, uusia kultasinkkuja ja uuden albumin. Ja jos se on artistista kiinni, Hasla aikoo ensi vuoden keikkailla tammikuusta joulukuuhun.

- Nuoruuden innolla jaksaa. Tärkeää on myös yrittää pitää tasapaino arjen ja työn välillä. Ja juoda pari lasia minttuteetä joka päivä. Se pitää elimistön tasapainossa.

Adi L Hasla julkaisee joulun välipäivinä viisi musiikkivideota, joista ensimmäinen, Vielki, julkaistaan tänään 26.12.

Lue myös:

Räppäri Adi L Haslan kisabiisi tahdittaa koriksen Sudenpentujen EM-kotikisojen huumaa: "Urheiluspektaakkeli, ei voi muuta sanoa"

"Tämä on vastaaja" - Adi L Hasla iskee uudella sinkulla 

Adi L Hasla: Viimeisen vuoden olen fiilistellyt vähän synkempää clubisoundia