Hyppää pääsisältöön

Carrie Fisherin luja äiti-tytär-suhde tuntuu haikean lohdulliselta juuri nyt

Näyttelijälegenda Debbie Reynolds kuoli vain päivän tyttärensä Carrie Fisherin jälkeen. Hänen viimeisissä sanoissaan on jotain surullisen kaunista, ja ne kertovat vahvasta suhteesta.

Carrie Fisher, Debbie Reynolds, Billie Lourd. Vahvoja naisia kolmessa sukupolvessa. // Kuva: EPA

Samaan perheeseen kahdesti iskenyt tragedia tuntui viimeiseltä tikiltä kuluneen vuoden menetettyjen henkilöiden listassa.

Näyttelijä Carrie Fisher sai aatonaattona lentokoneessa sydänkohtauksen, johon hän menehtyi 27. joulukuuta. Päivää myöhemmin hänen äitinsä Debbie Reynolds menehtyi.

Hollywood-tähti Debbie Reynolds muistetaan parhaiten Laulavat sadepisarat -musikaalista. Hän voitti parhaan naispääosan palkinnon elokuvasta Verraton Molly Brown.

Carrie Fisher tunnetaan tietysti ikonisesta Prinsessa Leian roolista Star Wars -elokuvissa.

Mutta hän oli paitsi valkokankaan sankari, myös merkityksellinen mielenterveysongelmien esille nostaja. Moni tietää Fisherin kamppailuista huumeongelmien sekä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Tämä yhdistettynä näyttelijä-kirjailijan itseensä osuvaan, näpäkkään huumorintajuun teki hänestä legendan.

Nyt olemme menettäneet heidät kummatkin.

Reynoldsin poika Todd Fisher kertoi äitinsä sanoneen ennen kuolemaansa, että hän kaipaa tytärtään kovasti, ja haluaa tämän luokse. Hänhän oli aina pitänyt tyttärestään huolta. Muutaman tunnin jälkeen hän menehtyi.

Moni onkin todennut, että Reynolds kuoli sydänsuruun.

Kymmenen vuoden mykkäkoulu

Äidin ja tyttären välit eivät kuitenkaan aina olleet helpot.

Parikymppisenä Fisher ei suostunut puhumaan äitinsä kanssa kymmeneen vuoteen. Hän ei halunnut olla “vain Debbie Reynoldsin tytär”. Reynolds on kertonut myöhemmin, kuinka vaikeaa oli, kun oma lapsi ei halunnut olla tekemisissä.

Välit kuitenkin korjaantuivat.

Oprahin yhteishaastattelussa vuonna 2011 Fisher kertoi, että hän olisi todella iloinen, jos hänessä on yhtään mitään samaa kuin äidissään. Reynolds taas ihasteli sitä, kuinka hänen tyttärensä päätti jaksaa jatkaa elämäänsä vaikeuksien jälkeen.

Samassa haastattelussa hän myös kertoi, että hänen on äitinä suojeltava tytärtään.

- Kuka häntä suojelee, kun minä olen poissa?

Kommentti tuntuu erityisen surulliselta juuri nyt.

Pysy vahvana, Billie Lourd!

Suhde äitiinsä ei ollut Carrie Fisherin elämän ainoa luja äiti-tytär-suhde. Hänellä oli nimittäin tiivis suhde myös omaan ainoaan lapseensa, tytär Billie Lourdiin.

Lourd on Fisherin ja tämän exän, manageri Bryan Lourdin yhteinen lapsi. Bryan Lourd on sittemmin mennyt naimisiin miesystävänsä kanssa.

Sukunsa naisten tapaan Billie Lourd on näyttelijä. Hänet on nähty esimerkiksi Star Wars: The Force Awakensissa (epäilyttävän tutussa tuplanutturakampauksessa) ja hulvattomassa Scream Queens -tv-sarjassa (aina päässään korvalaput, jotka tuovat mieleen erään tuplanutturakampauksen).

Lourdin välit äitiinsä – sekä isoäitiinsä – näyttävät olleen äärimmäisen lämpimät.

Haastatteluissa voi nähdä Lourdin silmien loistavan hänen puhuessaan ylpeänä äidistään, ja tämän sometileiltä löytyy lukuisia yhteiskuvia ja äidille omistettuja postauksia.

Carrie Fisherin välit tyttäreensä Billie Lourdiin olivat erityisen lämpimät. // Kuva: Instagram

Lourd myös luki Fisherin tänä vuonna ilmestyneen biografian, The Princess Diaristin, äänikirjaan tämän 19-vuotiaana kirjoittamia päiväkirjoja.

Kummankin Hollywood-tähden henki virtaa nuoressa Billie Lourdissa. Toivotaan hänelle jaksamista ja tulevaisuutta isoäitinsä ja äitinsä kaltaisena mahtavana naisena.

Lue myös:

Enää alle 670 päivää ensi-iltaan – uudet Star Wars -näyttelijät paljastettiin

Star Warsin tunnusmusiikki soi kauniisti a cappellana – mukana elokuvan näyttelijöitä

Star Warsit ovat hyviä, kun ne ovat feministisiä – niin myös The Force Awakens