Hyppää pääsisältöön

Kiinnitä huomiota Vestaan – yhteistyö Töölön Ketterän kanssa on vasta alkusoittoa

Tulokasartisti Vesta tekee musiikkia muun muassa KASPERG:n, Elias Gouldin, Töölön Ketterän, Joonas Laaksoharjun ja Kauriinmetsästäjien kanssa.

Vesta on mielenkiintoinen laulajalupaus Suomen musiikkikentällä. // Kuva: YleX

Vestan tuorein julkaisu on Töölön Ketterän kanssa tehty duetto Valitsemaanne numeroon, jonka musavideo sai ensinäyttönsä YleX:ssä.

YleX soitti helsinkiläistä Vestaa jo vuonna 2014, kun hänet valittiin Viikon Kellaribändiksi, joka tunnetaan nykyään Nosteessa-nimellä.

Töölön Ketterän kundeihin Vesta tutustui jo yläasteella.

- Tulimme viime kesänä Ruisrockista yhtä matkaa ja päätimme tehdä yhteistyötä. Olen tosi nälkäinen ja haluan kaiken. Haluaisin ruveta myös räppäämään, mutta en kykene siihen,Vesta kertoo YleX:n Uuden musiikin aamuvuorossa.

- Ehkä mun räppilevy tulee vuonna 2020.

22-vuotias Vesta on julkaissut aiemmin kappaleet Anteeksi ja Kevät. Seuraava sinkku Vielä1 julkaistaan perjantaina 30. joulukuuta. Biisin takana on joukko tuttuja hahmoja.

- Keikkailtiin kesällä KASPERG:n kanssa. Hänen mielestä kappale oli sairaan hyvä ja Kassu tarttui siihen. Joonas Laaksoharju ja Elias Gould olivat tekemässä myös tätä ihan rakkaudesta musiikkiin. Jokaisella oli oma hauska visio tuotantoon.

Ennen omaa soolouraansa Vesta lauloi Artem-yhtyeen kertosäkeitä. Artem tunnetaan nykyään nimellä Artem x Yonas.

- Se oli aika hauskaa. Fanitan ja näytän peukkua jätkille.

Ensi vuonna Vesta vierailee Kauriinmetsästäjien sinkulla ja keikkailee omien vetojensa lisäksi myös fiittihommissa eri kokoonpanoissa.

Kuuntele haastattelu alta.

Lue myös:

ALMAn rumpali on monilahjakkuus, joka kiertää maailmalla ja soittaa cooleja DJ-keikkoja – tällainen on hypetetty KASPERG

YleX Ensinäyttö: Nousukiidossa oleva Töölön Ketterä ei pelkää herkkien poikien leimaa

Viikon Kellaribändi Vesta: Sanat ovat biisin tärkein elementti