Hyppää pääsisältöön

Myanmarin tie demokratiaan

Päätoimittaja Aye Chan Naing palaa seuraamaan vaaleja Myanmariin, maahan josta joutui pakenemaan henkensä uhalla.
Päätoimittaja Aye Chan Naing ja toimittaja Than Win Htut palaavat kotimaahansa edistämään sananvapautta. Päätoimittaja Aye Chan Naing palaa seuraamaan vaaleja Myanmariin, maahan josta joutui pakenemaan henkensä uhalla. yle tv1

TV1 maanantaina 13.8.2018 klo 23.40 - 00.40
Katsottavissa Areenassa

Päätoimittaja Aye Chan Naing ja toimittaja Than Win Htut palaavat seuraamaan vaaleja Myanmariin, maahan josta he joutuivat pakenemaan henkensä uhalla.

Toimittajat ovat viettäneet 20 vuotta maanpaossa Norjassa. Nyt he aikovat perustaa kotimaahansa riippumattoman radio- ja tv-kanavan.

Aye Chan Naing ja Than Win Htut ovat unelmoineet hankkeesta jo vuosia, mutta heidän taistelunsa demokratian puolesta on vielä kesken. Demokratia ottaa Myanmarissa haparoivia askeleita, ja tiedonvälitys koetaan yhä uhkana.

Onnistuuko demokratia entisessä diktatuurissa, maassa jossa sananvapautta ei kunnioitettu?

Dokumentti seuraa toimittajien elämää viiden vuoden ajan, aina siihen saakka kunnes oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi ja puolueensa NLD pääsevät hallitusvastuuseen.

Democracy Road. Ohjausw: Turid Rogne.Tuotanto: Aldeles AS, Norja, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit