Hyppää pääsisältöön

Kolmastoista kertomus

Kuuluisa kirjailija laatii muistelmansa. Elämäkerturiksi valikoituu harmaa hiirulainen, eikä yhteistä säveltä tunnu löytyvän.
Vanessa Redgrave (vas.) ja Olivia Colman nähdään kuuluisasta kirjailijasta kertovan tarinan päärooleissa. Kuuluisa kirjailija laatii muistelmansa. Elämäkerturiksi valikoituu harmaa hiirulainen, eikä yhteistä säveltä tunnu löytyvän. yle tv1

TV1 maanantaina 2.1.2017 klo 22.40 - 00.10, uusinta perjantaina 27.1. klo 23.45
Yle Areenassa 30 päivää

Kuuluisa kirjailija Vida Winter tekee kuolemaa ja kutsuu luokseen toimittaja Margaret Lean, jonka haluaa kirjoittavan hänen elämänkertansa.

Vidalla on ollut taipumus vääristellä tosiasioita haastatteluissa, mutta Margaret haluaa tutustua kirjailijan tuntemattomaan elämään. Kun kirjailija kertoo synkästä menneisyydestään, Margaretin on aika kohdata oman elämänsä kipeät tapahtumat.

Psykologisen draaman päärooleissa nähdään loistavat näyttelijät Vanessa Redgrave ja Olivia Colman.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Game of Thrones -sarjasta tuttu Sophie Turner, Valkoinen kuningatar- ja Hercule Poirot -sarjasta tuttu Robert Pugh, Hunderby-sarjan Alexandra Roach, Mr Selfridge-sarjan Tom Goodman-Hill, Janet Amsden, Antonia Clarke, Michael Jibson ja Emily Beecham.

Elokuva pohjautuu Diane Setterfieldin menestysromaaniin. Käsikirjoituksen on tehnyt Oscar-palkittu käsikirjoittaja Christopher Hampton.

The Thirteenth Tale. Ohjaaja: James Kent. Tuotanto: Heyday Films, Britannia, 2013.

Kommentit