Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat suomalaisartistien vuoden suosituimmat Instagram-kuvat – arvioimme, ovatko bajamaja- ja Emma Gaala -otokset oikeasti laadukkaita

Vaikka tykkäyksiä satelee, monissa kuvissa on hurjasti parannettavaa.

Alla muun muassa näiden artistien suosituimman Instagram-kuva vuodelta 2016. // Kuva: Robinin kuva: Annika Miettinen, Sannin kuva: Katarina Salmi, Evelinan kuva: Tomi Mikola, Isac Elliotin kuva YleX / Elina Leino.

Vaikka Cheek tai Sanni julkaisisivat millaisen kuvan, he saisivat siihen tuhansia tykkäyksiä.

Onneksi sekä Cheek että Sanni ja miltei kaikki muutkin suomalaistähdet ovat ymmärtäneet, että Instagramiin ei kannata laittaa ihan mitä tahansa. Spämmäys ärsyttää, turhat ja huonolaatuiset kuvat kyllästyttävät. Tyylikäs feedi sen sijaan antaa starasta siistin kuvan – tsekatkaa vaikka Mikael Gabrielin Instagramia.

Kokosimme muutamia valokuva-alan verkkosivuja hyödyntäen Tällainen on hyvä somekuva -oppaan, johon perustuen arvioimme 12 suomalaisartistin vuoden 2016 tykätyimmän Instagram-kuvan.

Tarkastelemme seuraavia asioita:

- Onko kuva terävä ja tarkennettu tyylikkäästi hyvään kohtaan
- Onko kuvan tausta sekä etuosa kunnossa ja horisontti suorassa
- Onko kuvassa käytetty kivaa kikkailua, kuten blurrausta, vai onko sitä editoitu liikaa
- Onko rajaus kunnossa ja valaisu onnistunut

Arvostelussa emme kiinnitä huomiota kuvan tai kuvan saatetekstin aiheuttamaan reaktioon – nyt tarkkailemme vain laatua!

Aloitetaan.

1. Robin, 42 085 tykkäystä

Robinin vuoden tykätyimmässä kuvassa poppari patsastelee itsenäisyyspäivän vastaanoton puvussaan.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Kuva on terävä. Rajaus on hieman outo, sillä ainakin pään päällä pitäisi olla hieman enemmän tilaa.

Miinusta: Kuvan tausta on tylsä, ja seinässä oleva varjo ärsyttävä. Robbari olisi pystynyt parempaankin! Ehkä sitten ensi vuonna.

2. Cheek, 34 916 tykkäystä

Vuoden suosituimmassa kuvassaan Cheek tuulettaa kahden Emma-palkintonsa kanssa.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Kuva on melko terävä. Sen tausta on hyvä, sillä se on siisti ja siitä näkee, että kuva on napattu jossain tapahtumassa – todennäköisesti juuri Emma Gaalassa. Jalkojen rajaus on ok, sillä se kannattaakin tehdä ennemmin polvien ylä- kuin alapuolelta. Pinnat siitä.

Miinusta: Tarkennuspiste ei osu Cheekiin, vaan hieman hänestä oikealle. Valaisu on mennyt poskelleen, sillä Cheekin oikealla puolella olevien henkilöiden kasvot ovat palaneet puhki. Kuvan etualalla oleva sipsikulho olisi voitu jättää kuvasta pois.

3. Sanni, 32 506 tykkäystä

Kuvassa herkistynyt Sanni fiilistelee Ruisrock-keikan jälkeisissä tunnelmissa.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Okei, ei pitänyt arvottaa kuvan aiheuttamia tunnereaktioita, mutta camoon! Nyt on tunnetta! Tässä kuvassa on muutenkin kaikki kohdallaan. Se on tarkennettu Sanniin ja tausta on sopivan epätarkka. Taustasta voi kuitenkin päätellä, että kuva on otettu keikkalavalta.

Miinusta: No jos jotain, niin kuva olisi voitu rajata ihan vähän paremmin. Nyt Sannin pään päällä on vähän liikaa tilaa.

4. Benjamin, 30 693 tykkäystä

Benjaminin vuoden tykätyimmässä fotossa laulaja istuskelee altaan reunalla espanjalaisen Sweet California -yhtyeen Sonia Gómez sylissään.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Rajaus on erittäin tiivis ja hyvä. Filtteri toimii. Myös valo ja sen suunta pelittävät: Benjaminin kasvoilla oleva varjo näyttää tyylikkäältä. Kuvan tausta on rauhallinen kahta ilmapalloa lukuunottamatta, jotka tuovat kuvaan kivasti väriä. Kuvasta tulee mieleen Californication-sarjan alkutunnarivideo.

Miinusta: Ei oikeastaan. Hyvää duunia, Bemmi!

5. Isac Elliot, 28 098 tykkäystä

Isac Elliotin otoksessa artisti poseeraa kuin aikakauslehden muotikuvassa.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Leikkaus ja rajaus toimii: pään päällä on juuri sopivasti tilaa, eikä mikään rajaus kulje Elliotin nivelten poikki. Kuvan valaisu on tyylikäs ja tuo valon juuri oikeaan paikkaan, artistin kasvoille. Kuvan taustan väri sopii hyvin Elliotin paidan väriin. Kuva on hyvän suunnittelun tulos.

Miinusta: Ei ole. Hyvä Ikke, jatka samaa rataa!

6. JVG, 21 489 tykkäystä

JVG:n tykätyimmässä kuvassa kaksikko esiintyy Hartwall Arenalla.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Valaistus ja etenkin spottivalojen korostaminen efektillä tuo kuvaan taianomaisuutta. Kuva on rajattu erittäin fiksusti, sillä se ja kuvan tausta saa aikaan vaikutelman, että yleisömeri jatkuu ikuisuuksiin saakka.

Miinusta: Ei miinuksia! Hehkuu!

7. Elastinen, 20 971 tykkäystä

Elan tämän vuoden pidetyimmässä otoksessa räppäri uiskentelee mökkitunnelmissa.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Efekti tekee kuvasta juuri sopivan värikylläisen. Kuva on rajattu kivasti, sillä se antaa fiiliksen kesästä ja mökkeilystä – niin, olisipa kesä! Sekä otoksen etuosa että tausta ovat harkittuja.

Miinusta: Elastinen on palanut vähän puhki.

8. Evelina, 20 695 tykkäystä

Evelinan vuoden tykätyin kuva on saatetekstin perusteella otettu sen jälkeen, kun hän sai kuulla olevansa Emma-ehdokas kolmessa eri kategoriassa.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Rajaus. Tosin tämä sama rajaus tuo mieleen kaikki seinää vasten otetut juhlakuvat.

Miinusta: Kuva on epätarkka ja sen tausta tylsä. Kuva menee samaan kategoriaan kuin Robinin otos. Ensi vuonna sitten paremmaksi, eikö?

9. Antti Tuisku, 20 582 tykkäystä

Kuvassa Antti Tuisku poseeraa Emma-patsaan kanssa. Näitähän artisti voitti yhteensä peräti kolme.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Kuva on rajattu sopivan tiiviisti. Siinä näkyy kaikki olennainen.

Miinusta: Eihän tämä ihan tarkin otos ole. Horisontti näyttää hassulta: onko Tuisku vai takana oleva pöytä aivan vinossa?

10. Nikke Ankara, 13 108 tykkäystä

Kuvassa Nikke Ankara poseeraa Cheekin kanssa kesäfestareilla.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Kuva on tarkka.

Miinusta: Tähän kuvaan olisi sopinut efekti, joka blurraa taustan. Nyt levottoman näköisellä taustalla on esimerkiksi bajamaja, joka on tuskin tuonut kuvalle lisää tykkääjiä. Rajaus ei ole oikein onnistunut, sillä kaksikon jalat katkeavat hieman kummallisista kohdista. Lisäksi kuvan horisontti on vähän vino.

11. Anna Abreu, 12 217 tykkäystä

Anna Abreun tämän vuoden tykätyimmässä kuvassa artisti valmistautuu juhannukseen.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Rajaus on tiivis ja kuva suora.

Miinusta: Kuva on pääosin epätarkka. Sen tarkennuspiste osuu Abreun leukaan. Kuvan tausta on sekava, eikä päällä oleva kattokruunu auta asiaa.

12. Alma, 3 530 tykkäystä

Tämän vuoden komeetta Alman suosituimmassa kuvassa artisti hengailee joulupukin kanssa.

Avaa Instagram postaus

Plussaa: Rajaus toimii: sekä Alman että pukin pään päällä on mukava määrä tilaa.

Miinusta: No nyt on epätarkka otos. Mihinkään ei oikein voi tarkentaa katsettaan. Kuvan värimaailma on haalea, tausta sekava ja kuva vinossa. Toivottavasti pukinkontista tuli kuvausopas!

Lue myös:

Instagramin huumoriryhmä Blokessin hurja vuosi: tilaajamäärä kolminkertaistui, oma sarja Soneralle ja pääsy YouTube-verkoston jäseneksi

Keltainen huone, mustat pilkut – Kusaman taidenäyttelystä tuli somehitti, joka on nyt jokaisen hipsterin profiilikuvassa