Hyppää pääsisältöön

UMK17 - Äänestyksen säännöt

Kuvakollaasi Uuden Musiikin Kilpailu 2017 -kilpailijoista
Kuvakollaasi Uuden Musiikin Kilpailu 2017 -kilpailijoista Kuva: Yle umk17

1. Yleistä

Voit osallistua Uuden Musiikin Kilpailun 2017 (UMK7) äänestykseen:

 • maksutta internetissä la 31.12.2016 n.klo 20 ja to 26.1.2017 n.klo 12 välisenä aikana (“ennakkoäänestys”)
 • TV-lähetyksen aikana la 28.1. maksullisesti: lähettämällä tekstiviestin äänestyslyhytnumeroon, soittamalla äänestyspuhelinnumeroon sekä internetissä

Voit äänestää verkossa ennakkoon täällä

TV-lähetyksen aikainen äänestys on auki la 28.1. klo n.21.00 - n. 22.15. TV-lähetyksen aikaisen äänestyksen alkamis- ja päättymisaika on viitteellinen, tarkat ajat ilmoitetaan suorassa tv-lähetyksessä. Lähetyksen aikaiset äänestysnumerot ja ohjeet kuulutetaan sekä näytetään tv-ohjelman aikana tv-ruudussa, sekä mahdollisesti ennakkoon UMK:n verkkosivulla. Äänestysaikojen ulkopuolella tai muilla tavoin annettuja ääniä (tekstiviestein, puhelmitse sekä nettiäänestyksen kautta) ei huomioida äänestystuloksessa, mutta ne voidaan silti veloittaa. Vääriin äänestysnumeroihin meneviä viestejä tai puheluita ei hyvitetä.

UMK17 lahjoittaa tänä vuonna maksullisen äänestyksen tuotot Nenäpäivän yhdeksän järjestön työhön maailman lasten hyväksi.

UMK17-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttavat 50% yleisöäänet (ennakkoäänet + lähetyksen aikana annetut äänet) sekä 50% lähetyksessä kansainvälisten raatien antamat pisteet.

Yleisradio Oy (Yle) valvoo UMK17:n äänestyksen toteutusta, mutta Yle taikka niiden yhteistyökumppani(t) eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen sekä Ylen valitsemien kansainvälisten raatien ääniin. Mikäli äänestystulos ei ole luotettava esimerkiksi teknisen häiriön tai Ylen, tai tämän alihankkijoiden tai yhteistyökumppaneiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevan syyn vuoksi, voittajan päättää Ylen nimeämä erityinen asiantuntijaraati.

Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät voi taata tietoliikenneyhteyksien keskeytyksetöntä ja/tai häiriötöntä toimintaa taikka puhelinlinjojen ja -verkkojen kapasiteetin riittävyyttä tai täyttä toimintakuntoisuutta äänestyksen aikana. Äänestyspalvelu voi poikkeuksellisesti ja/tai ilman ennakkovaroitusta olla poissa käytöstä järjestelmähäiriön, ylläpitotoimintojen vuoksi tai Ylestä, tai tämä alihankkijoista riippumattomista syistä. Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät vastaa teknisistä ja/tai muista ongelmista taikka häiriöistä, joita voi esiintyä tietoliikenneyhteyksissä tai –verkoissa, järjestelmissä, servereissä, jakeluteissä tai ohjelmistoissa tai jotka voivat muuten estää annetun äänen päivittymisen ääntenlaskentasovellukseen sekä tästä äänestäjälle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

Mikään näissä säännöissä tai ehdoissa ei rajoita kuluttajansuojaasi.

2. Äänestysohjeet

a) Ennakkoäänestys ennen TV-lähetystä:
Ennakkoäänestys on auki omalla verkkosivullaan. Ennakkoaänestys on auki la 31.12.2016 n. klo 20 ja to 26.1.2017 n. klo 12 välisenä aikana.

Äänestys on mahdollista eri verkkoselaimilla varustetuilla päätelaitteilla (tietokone, tabletti, älypuhelin). Äänestääksesi ennakkoon sinulla pitää olla Yle Tunnus. Yle Tunnus on yhteinen tunnus, jolla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin yhdellä kertaa. Voit luoda Yle Tunnuksen nyt heti tai äänestyksen yhteydessä. Yle Tunnuksen luomista varten tarvitset voimassaolevan sähköpostitilin sekä äänestäksesi lisäksi suomalaisella matkapuhelinliittymällä varustetun kännykän, mihin lähetämme sinulle vahvistuskoodin äänestyksen yhteydessä. Voit äänestää ennakkoon vain kerran (yksi ääni per Yle Tunnus ja matkapuhelinliittymä). Ennakkoäänestys on maksuton.

b) Äänestys TV-lähetyksen aikana tekstiviestillä:
Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettua äänestysnumeroa käyttäen) lähettämällä tekstiviestinä valitun äänestyskohteen numero äänestysohjeiden mukaiseen puhelinnumeroon. (Esim. lähetä äänestyskohteesi numero 2 tekstiviestinä, esim. numeroon 16499). Näin antamasi ääni on rekisteröity ja vaikuttaa äänestystulokseen. Yhden tekstiviestin hinta on 1 euroa. Voit äänestää tekstiviestillä useammin kuin kerran.

c) Äänestys TV-lähetyksen aikana puhelimella:
Äänestää voi myös soittamalla puhelimella tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettua äänestysnumeroa käyttäen) kullekin äänestyskohteelle annettuun äänestyspuhelinnumeroon. Numerot näkyvät kunkin äänestyskohteen kohdalla ruudussa lähetyksessä ja tv-ohjelman nettisivuilla.

Äänestysnumerot ovat: 0700 79 051– 0700 79 060
Yhden äänestyspuhelun hinta on 1 euroa/puhelu + pvm.
Mikäli äänestyslinjoissa on ruuhkaa, voit soittaa hetken kuluttua uudestaan, mikäli äänestysaikaa on vielä jäljellä. Voit äänestää puhelimella useammin kuin kerran.

d) Äänestys TV-lähetyksen aikana Internetissä:
Äänestys on mahdollista eri verkkoselaimilla varustetuilla päätelaitteilla (tietokone, tabletti, älypuhelin). Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettujen kilpailijoiden nimiä käyttäen, ilmoitettuun äänestysaikaan TV-lähetyksen aikana). Internetäänestyksessä voit äänestää yksi ääni kerrallaan, tai äänestyspaketeilla,

Internetäänestyksen hinnat ovat seuraavat:

 • 1 ääni, yhteensä 1,00€ (alv0%)
 • 5 ääntä, yhteensä 5,00€ (alv0%)
 • 10 ääntä, yhteensä 10,00€ (alv0%)

Internet-äänestämisessä maksu suoritetaan verkkomaksuilla pankkitunnuksia (Nordea, Aktia, Sampo, S-Pankki, Ålandsbanken, Osuuspankki, Handelsbanken) tai pankki/luottokorttia (Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express) hyödyntäen.

Voidaksesi äänestää, sinun tulee sitoutua noudattamaan näitä ehtoja kaikessa tv-ohjelman internetsivuston käytössä. Käyttäessäsi UMK17:n internetsivustoa vakuutat tutustuneesi tässä dokumentissa listattuihin ehtoihin, sellaisena kuin ne kulloinkin ovat voimassa, ja hyväksyväsi ne.

Yle pitää oikeuden jakaa ennen kilpailulähetyksiä yhteistyökumppaneilleen, alihankkijoilleen, kilpailijoille sekä suoraan yleisölle valitsemiensa kanavien kautta äänestyskoodeja. Kukin äänestyskoodi mahdollistaa internet-äänestyspalvelun sivulla kertaluontoisesti yhden äänen antamisen äänestäjän valitsemalle kilpailijalle.

Yle ei vastaa internetsivuston kautta käytettävästä, ulkopuolisen palveluntarjoajan toteuttamasta verkkomaksupalvelusta ja sen käytöstä, vaan verkkomaksamiseen liittyvän palvelun toteuttava ulkopuolinen palveluntarjoaja vastaa Ylen internetsivuston kautta käytettävästä verkkomaksupalvelusta ja sen käytöstä.

Ylen internetsivustolla ei kerätä henkilötietoja. Yle voi käyttää internetsivustolla evästeitä (cookies) Ylen yksityisyyden suojan toimintaperiaatteiden mukaan kuvatulla tavalla. Eväste on asiakkaan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto, joka yleensä sisältää anonyymin tunnistenumeron, eikä vahingoita päätelaitetta.

Yle ei anna mitään suoria tai välillisiä takuita Ylen internetsivuston toimivuudesta tai ominaisuuksista eikä takaa, että se toimii katkeamattomasti ja virheettömästi.
Yle internetsivuston käyttäminen edellyttää datayhteyden käyttöä. Yle ei peri internetsivuston käytöstä maksua äänestämisestä loppukäyttäjältä veloitettavan hinnan lisäksi, mutta käyttäjän operaattori ja/tai internet-palveluntarjoaja voi veloittaa käyttäjää datayhteyden käytöstä. Käyttäjä vastaa kaikista internetsivuston käytöstä itselleen aiheutuvista välittömistä ja välillisistä kuluista.

3. Palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta äänestyksestä, ota yhteys Yleen seuraavin tavoin:

 • Täytä lomake verkko-osoitteessa: https://palaute.yle.fi/
 • sähköpostitse osoitteeseen ohjelmapalaute@yle.fi
 • puhelimitse, p. 020 690 414 (Puhelun hinta on sama kuin paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksu. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 - 14. Muina aikoina voi jättää viestin puhepostiin.)
 • postitse osoitteella Yle Ohjelmapalaute, PL 98, 00024 Yleisradio

Muista kertoa palautteessa seuraavat asiat:

 • Oma nimesi, yhteystietosi (mieluiten puhelinnumerosi)
 • Viittaa ohjelmaan Uuden Musiikin Kilpailu 2017 (UMK17)
 • Tarkenna onko kyse ennakkoäänestys vai lähetyksen aikainen äänestys (ja tällöin onko kyse tekstiviesti, puhelin vai internetäänestyksestä)
 • Anna tarvittavia tarkentavia lisätietoja, mm.
 1. Äänestyksessä käyttämäsi liittymän puhelinnumero
 2. Aika jona mahdollinen ongelma esiintyi
 3. Mobiilioperaattorin nimi
 4. Puhelimesi merkki ja malli
 5. Numero johon äänestysviestin laitoit tai soitit
 6. Jos kyse verkkoäänestyksestä niin verkkoselaimesi versio

Palautteisiin vastataan mahdollisimman nopeasti.

Yle Ohjelmapalautteen rekisteriseloste

Yleisradio Oy, Radiokatu 5, 00024 Yleisradio
p. 09 14801/vaihde
Y-tunnus 0215438-8

UMK17

 • UMK18-haku on päättynyt!

  Kiitokset kaikille biisin lähettäneille

  UMK18-haku oli auki pe 1.9. - ma 4.9. Kiitokset kaikille biisin lähettäneille, ilmoitamme jatkoon pääsystä syyskuun loppuun mennessä. Uuden Musiikin Kilpailun voittaja edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa Portugalin Lissabonissa toukokuussa 2018.

 • UMK17 // Etkot pe 27.1.

  MARCUS & MARTINUS!!1!!!!!

  Perjantain Etkot-lähetyksessä on erikoisvieras: sensaatioduo Marcus & Martinus! Lähetystä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • UMK17 // Etkot to 26.1.

  Torstaina paljastetaan UMK17-shown ydinelementti

  Torstain Etkot-lähetyksessä paljastetaan UMK17-shown ydinelementti: UMK17-lava - it's huge! Tämä ei ole vaihtoehtoinen fakta. Perjantaina Etkoilla käy sensaatioduo Marcus & Martinus. Lähetyksiä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • Emma: Circle of Light

  WDM = Wooden Dance Music

  "WDM eli Wooden Dance Music. Olen muokannut EDM-käsitettä omakseni. Tykkään, että musiikki on tanssittavaa ja akustiset soittimet tekevät siitä lämpimämpää ja juuri minun näköistäni." Lue lisää Emmasta.