Hyppää pääsisältöön

Uuden luontokuvan haaste huipentuu komeaan näyttelyyn tammikuussa 2017

Luontovuoden päätöskollaasi
Luontovuoden päätöskollaasi Kuva: Mari Heikkilä, @marihuitti, @helmihillon, @ruotsijuha, Perttu Noponen, @laizak, @rismatti ja @tero_makela luontovuosi

Ylen Luontovuosi päättyy vuodenvaihteeseen. Samalla loppuu myös Luontovuoden yhteydessä järjestetty Uuden luontokuvan haaste. Kuvahaasteen sadosta kootaan ilmainen näyttely Luontokeskus Haltiaan.

Haastoimme keväällä kaikki luontokuvaamisesta kiinnostuneet ikuistamaan Suomen luonnon neljää vuodenaikaa.

Kuvausinspiraation pönkittämistä varten jokaiselle vuodenajalle jaettiin oma kuvausteema: keväällä herääminen, kesällä valo, syksyllä värit ja talvella pimeys. Vuodenaikahaasteita kuratoi läpi vuoden luontokuvaaja Konsta Punkka.


Avaa Instagram postaus

Uudessa luontokuvassa tuuletetaan perinteistä luontokuvausta

Luonnon kuvaaminen on nykyisin mahdollista missä ja milloin vain, ja omien otoksien jakaminen suurelle yleisölle on nopeaa sekä helppoa. Kuvien jakamisesta, tykkäämisestä ja kommentoinnista on tullut luontainen jatke itse kuvaamiselle.

Perinteisestä luontokuvauksesta poiketen sallittua on ollut myös kuvanmuokkausten sekä kuvasovelluksien käyttäminen.

Maisemia, eläimiä, kasveja sekä luonnonilmiöitä on taltioitu takapihoilta tunturien huipuille mielenkiintoisista ja raikkaista kuvakulmista. Otoksista välittyykin luonnossa liikkumisen riemu ja kunnioitus ympäristöämme kohtaan.


Avaa Instagram postaus

Kuvia lisättiin vuoden mittaan mukaan yli 52 000 kappaletta!

Omia otoksia on voinut jättää mukaan haasteeseen Instagramissa tagilla #uusiluontokuva sekä Ylen Luontovuoden nettisivuilla. Haaste on ollut kaikille luontokuvaamisesta kiinnostuneille avoin ja ilmainen.

Kuvasaldo rikkoi lopulta huikean 52 000 otoksen rajapyykin! Mykistävän kaunista galleriaa voi selailla edelleen Instagramissa tai ihastella 17.1.2017 alkaen paikan päällä Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa. Näyttely kootaan kokonaisuudessaan kuvaushaasteeseen osallistuneiden kuvaajien otoksista ja sitä pääsee katsomaan ilmaiseksi.


Avaa Instagram postaus

Kommentit