Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2016 viisi suosituinta postausta

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Ystäväni Hevosen blogiin on kuluneen vuoden mahtunut monenlaisia aiheita. Listasimme vuoden 2016 viisi suosituinta postausta. Ehkä joukosta löytyy myös oma suosikkisi?

1. Tallilla en saa paniikkikohtauksia

Sain ensimmäisen paniikkikohtaukseni yläasteella. Silloin en vain tiennyt sen olevan paniikkikohtaus. Luulin vain tulleeni hulluksi.

Tallilla en saa paniikkikohtauksia

2. Aktiivipihatossa hevonen saa olla hevonen

Pihatto –sana herättää ikäviä mielleyhtymiä: mutainen katos kivisen tarhan kupeessa, takkuturkkisia poneja ja röykkiöittäin keräämättömiä lantakasoja. Maailmalla pihatot nähdään kuitenkin hevosalan tulevaisuutena, jossa hevoset voivat entistä paremmin.

Aktiivipihatossa hevonen saa olla hevonen

3. Tunnistatko hevosen lämpöhalvauksen?

Jokainen tietää sen tunteen, kun auringossa oleskelu muuttuu kesäisestä hengailusta tuskaiseksi hikoiluksi. Kesäkuumalla täytyy tarkkailla myös hevosen hyvinvointia. Pienestä puuskutuksesta ei tarvitse huolestua, mutta lämpöhalvauksen tunnusmerkit on hyvä pitää mielessä. Yleisimpiä oireita ovat uneliaisuus ja elintoimintojen häiriöt.

Tunnistatko hevosen lämpöhalvauksen?

4. Ystävääni Miraa kaivaten

Tämä on teksti jota en halua kirjoittaa. En halua istua tällä tuolilla ja kertoa väistämättömän tapahtuneen. Että mitään ei voitu enää tehdä. Että aika aikansa kutakin. Meidän kaikkien on joskus täältä lähdettävä, eläinten usein ensimmäisinä. Ja kuinka suurinta rakkautta on päästää irti, siitä rakkaimmastaan ja etenkin siitä rakkaimmastaan. Koska niin on, Mirankin kohdalla.

Ystävääni Miraa kaivaten

5. Juoksuta hevosesi oikein

Juoksutus on tehokas jumppausmuoto ja helppo tapa saada energisestä hevosesta kierroksia alemmas ennen ratsaille nousua. Käytössä on vähemmän apuja kuin ratsastettaessa, mutta monta seikkaa tulee kuitenkin ottaa huomioon, jotta juoksuttaminen on turvallista ja hyödyllistä.

Juoksuta hevosesi oikein

Ystäväni Hevonen toivottaa iloista ja valoisaa uutta vuotta 2017!

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.