Hyppää pääsisältöön

Yle Uutisten ohjelmakaavioon muutoksia vuoden 2017 alussa

uutisten studio
uutisten studio Kuva: Uutisten studio yle uutiset

Uusi vuosi 2017 tuo mukanaan joitakin muutoksia Ylen uutislähetyksiin. Muutoksilla Yle Uutiset haluaa vahvistaa tarjontaa verkossa ja mobiilissa ja tavoitteena on yleisöjen parempi palvelu. Muutosten jälkeen Ylen uutistarjonta radiossa ja televisiossa pysyy edelleenkin vahvana.

Yle Uutiset panostaa uutisaiheiden syvälliseen ja analyyttiseen käsittelyyn ja uutisilmaisun kehittämiseen. Muutoksilla ei ole vaikutusta uutisten kokonaistarjontaan tai uutisten henkilöstöön.

Muutoksia suomenkielisessä uutisissa

  • Radiossa klo 17 uutislähetys lyhenee tammikuussa. Nykyinen 20 minuutin lähetys on jatkossa 15 minuuttia. Radion kuuntelututkimukset osoittavat, että klo 16.00 radiouutiset on iltapäivän suosituin uutislähetys. Klo 17.00 uutisyleisöt näyttävät siirtyvän jo tv:n äärelle. Radiouutisten parasta kuunteluaikaa on edelleen aamu, jossa klo 7.00 ja 8.00 lähetykset keräävät suuria kuuntelijamääriä. Yllättävissä, isoissa uutistilanteissa radio voi lähettää ylimääräisiä uutislähetyksiä ja pidentää vakiolähetystensä kestoa.
  • Televisiossa Yle TV1:n klo 11.00 uutislähetys jää pois arkiaamupäivistä, mutta jatkaa viikonloppuisin entiseen tapaan. Päiväsaikaan verkko ja radio ovat suosituimpia tapoja pysyä ajan tasalla.

Muutoksia englannin- ja venäjänkielisissä uutisissa

  • Yle Novosti on tärkeä osa Ylen uutistarjontaa. Tutkimusten mukaan Suomessa asuvat venäläiset pitävät Yleä luotettavana uutislähteenä. Yle Novostin uutiset verkossa ja televisiossa tavoittavat hyvin venäjänkielisen yleisön. Venäjänkielinen radiouutislähetys klo 21.35 ei kuitenkaan tavoita kohderyhmäänsä toivotulla tavalla. Radiolähetyksen lopettaminen 1.1.2017 alkaen antaa Yle Novostin toimitukselle mahdollisuuden toteuttaa omia juttuja ja syventää aiheiden käsittelyä. Toimituksen tärkeä tavoite on saada venäjänkielisen yhteisön ääni kuulumaan paremmin uutisissa.
  • Englanninkieliset Yle News -uutiset lähetetään päivittäin Yle TV1:ssä ja radiossa Yle Mondossa ja Yle Radio 1:ssä. Viiden minuutin mittainen klo 15.05 TV-lähetys poistuu ohjelmakartasta 27.2.2017. Radiossa Yle News jatkaa entiseen tapaan ja verkossa sisältöjä lisätään.

Verkkotarjontaa lisäämällä halutaan vahvistaa englanninkielisen uutistarjonnan yleisösuhdetta. Kohderyhmät löytävät haluamansa sisällöt helpommin verkosta, myös maailmanlaajuisesti. Myös Yle Newsin tavoitteena on lisätä omien juttujen määrää ja pääaiheiden syvällisempää käsittelyä.

Lisätiedot:
Marjo Ahonen, TV- ja radiolähetysten päällikkö, Uutis- ja ajankohtaistoiminta, puh. 040 522 4661