Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Ida Paul & Kalle Lindroth ammentavat voimaa toisistaan

Biisileirillä toisensa tavannut, YleX Läpimurto -listan sijalle neljä yltänyt laulaja-lauluntekijäkaksikko yhdisti voimansa ja luo nyt lumoavaa yhteistuotantoa.

Ida Paul & Kalle Lindroth.

Ida Paul & Kalle Lindroth ovat duona ehtineet julkaista kaksi singleä: Hakuammuntaa ja Parvekkeella. Musiikkia on tehtynä jo levyllisen verran. Hakuammuntaa-kappale soi ensimmäisen kerran YleX:ssä 30. kesäkuuta.

Keitä ovat Ida Paul ja Kalle Lindroth?

Laulaja-lauluntekijä Ida Paulin kaunis ääni on monille tuttu Roope Salminen & Koirat -bändin Madafakin darra -biisistä. Artisti on ehtinyt julkaista musiikkia myös sooloartistina ja tehdä kappaleita muille. Hän aloitti syksyllä opinnot Harvardissa, mikä ei kuitenkaan estä musiikin tekoa Suomessa.

Kalle Lindrothiin on voinut törmätä vaikka missä: Smak-bändin laulajana, Summerin juontajana ja Kotikadun näyttelijänä. Hän on myös Bumtsibumin tuleva, uusi juontaja. Kuten Ida Paul, Lindrothkin kirjoittaa musiikkia muillekin artisteille. Hän ehti viritellä soolouraa Annika-biisillä vuonna 2014. Lindroth kuitenkin kertoi elokuussa, että vaikka soololevy oli jo valmis, ei se tuntunutkaan siinä hetkessä oikealta ratkaisulta. Hän oli mukana perustamassa myös uutta Slush Musicia ja toimi sen ohjelmavastaavana.

Voimien yhdistäminen duoksi on ollut artisteille luontevaa, ja musiikki on syntynyt helposti. Kaksikon soundi on taianomaisen herkkä, ja artistien äänet sointuvat kauniisti yhteen. Musiikissa ei ole mitään ylimääräistä.

Raadin perustelut:

Ida Paul & Kalle Lindroth ovat luoneet hittiä hitin perään, ja levyllinen biisejä on jo valmiina. Duolla on erityinen, herkkä soundi, ja artistit saavat toisistaan voimaa yhdessä.

Mikä on YleX Läpimurto?

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä ja Ylen musiikkiosaajista koostuvan raadin muodostama lista, jolle on valikoitu ne kotimaiset artistit, joiden uskotaan tekevän läpimurto vuonna 2017.

Raadin listalle valittiin sekä kotimaassa että ulkomailla menestystä niittäneitä tulokkaita, jotka eivät vielä ole tehneet lopullista läpimurtoaan. Valinnat on tehty useamman kuin yhden kappaleen perusteella.

Maanantaista 2. tammikuuta alkaen Uuden musiikin ohjelmissa julkaistaan YleX Läpimurto -raadin nimeämät Top 5 -tulokkaat. Yleisön suosikki julkaistaan keskiviikkona 4. tammikuuta Uuden musiikin aamuvuorossa.

Viime vuonna ennustimme, että vuoden aikana läpimurron tekevät muun muassa Evelina, Lucas, View, Elias Gould ja Lenno.

YleX Läpimurto -raati:

Tapio Hakanen (Musiikkipäällikkö, YleX)
Anne Lainto (Toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)
Venla Kokkonen (Toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)
Ida Karimaa(Toimittaja, Uuden musiikin viikko)
Jani Kareinen(Toimittaja, YleX Ilta: Kareisen Jani)
Ile Uusivuori (Tuottaja, Uuden musiikin ohjelmat)
Mikko Pekkinen (Musiikkikoordinaattori YleX)
Kjell Simosas(Toimittaja, X3M)
Johan Lindroos (Musiikkipäällikkö X3M)
DJ Orion (Juontaja, DJ Orion ja Disko2000)

Lue myös:

YleX Läpimurto: Töölön Ketterä muovaa käsitystä suomigrimestä jokaisella julkaisullaan

YleX Läpimurto: Sonny murtautui suomigrimen etulinjaan

YleX Läpimurto: Rähinän ainoa naisartisti on itsevarma monilahjakkuus Nelli Matula

YleX Läpimurto: Kuka on vuoden 2017 Alma tai Evelina? Äänestä suosikkiasi!