Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Daniel Katz: Saksalainen sikakoira – Tunne Euroopan väkivaltaisen historian perintö

Daniel Katz
Daniel Katz Kuva: WSOY Daniel Katz,Saksalainen sikakoira,kirjojen suomi

Daniel Katz tarinoi romaanissaan Saksalainen sikakoira omalla erikoisella huumorintajullaan siitä, kuinka kosto saattaakin vaihtua halaukseksi, ja kuinka Euroopan muutokset ovat sidoksissa menneisyyteen.

Kun juutalaissyntyinen kirjailija Daniel Katz nimeää kirjansa Saksalaiseksi sikakoiraksi, on siinä kaksinkertainen lataus räjähdysherkkää symboliikkaa. Sika ja koira ovat juutalaisille saastaisia eläimiä.

Romaanin päähenkilö lähtee Suomesta Saksaan etsimään isänsä menneisyyttä ja törmää natsiaatteisiin. Teos kuvaa aikaa, jolloin kahtiajakautunut Saksa oli jo menneisyyttä, mutta yhtenäinen Euroopan Unioni vielä tulevaisuutta.

Toimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Katzin Saksalainen sikakoira on vuoden 1992 teos. Lue, kuinka maa ja ihmiset ovat muuttuneet aikojen saatossa.

Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon
Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon 101kirjaa
Klikkaamalla linkkiä siirryt Kansalliskirjaston verkkokirjastoon. Päästäksesi lukemaan kirjoja tarvitset Yle Tunnuksen tai voimassa oleva kirjastokortin. Voit lukea kirjan eri PC, iOS ja Android -päätelaitteiden selaimilla.
Katsele ja kuuntele

Daniel Katz: “Missään muussa kuin saksan kielessä ei ole sikakoira-haukkumasanaa”

Katso Daniel Katzin haastattelu Saksalainen sikakoira -romaanista. Aamu-tv:n 101 kirjaa -sarjassa haastattelijana on Seppo Puttonen.Kaikki 101 kirjaa käsitellään Aamu-tv:n haastatteluissa ja Sadan vuoden kirjat -sarjassa Yle Radio 1:ssä.

Lue lisää:

Ylen 101 kirjan suosittelukone

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Olavi Paavolainen

Olavi Paavolainen: Risti ja hakaristi – Natsismi näyttää kasvonsa 1930-luvun Suomessa

Lue tietoteos fasismista ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.

Lue lisää:

Aarno Karimo

Aarno Karimo: Kumpujen yöstä – Paatoksellinen selitys suomalaisuuden synnystä

Lue mystinen kuvaus Suomen historiasta ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.

Toimittajat: Nadja Nowak, Seppo Puttonen, Kasperi Lumijärvi ja Maija Puska.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

101 kirjaa

Kirjojen Suomi