Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Kirjabloggaajat tarttuivat 101 kirjan haasteeseen

Kirjablogit ja 101 kirjaa -hankkeen kuva
Kirjablogit ja 101 kirjaa -hankkeen kuva Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen 101 kirjaa

Kotimaiset kirjablogit osallistuvat Ylen Kirjojen Suomi -hankkeeseen bloggaamalla 101 kotimaisesta teoksesta.

"Haluamme, että suomalaiset ovat ylpeitä suomen kielestä ja kotimaisesta kirjallisuudesta. Ilman yhteistä kieltä meitä ei ole", kirjabloggaaja Arja Korhonen sanoo.

"Lähdin ilman muuta mukaan hankkeeseen, koska lukeminen auttaa ymmärtämään historiaa ja tulevaisuutta. Ja onhan tämä tosi hauskaa!" kirjabloggaaja Minna Vuo-Cho naurahtaa.

Vuoden aikana kirjabloggaajat lukevat yhteensä 101 kirjaa, yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Kirjalistan ovat valinneet toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak.

Kirjablogit ja 101 kirjaa -hankkeessa on mukana 81 bloggaajaa. Mukaan ovat voineet ilmoittautua kaikki halukkaat Kotimaiset kirjablogit -yhteisöstä.

"Bloggaajat ovat tästä innoissaan", Korhonen sanoo.

Kirjablogit antavat omaan makuun sopivia suosituksia

Bloggareille on arvottu kirjat luettavaksi, eikä niillä ole ollut vaihto-oikeutta. Minna Vuo-Cholle osui Kalle Päätalon Hyvästi Iijoki -teos:

"En ole lukenut Päätaloa aikaisemmin, vaikka se onkin ollut lukulistalla. Siinä mielessä kävi hyvin, vaikka odotin, että nyt olisi ollut mahdollisuus tutustua johonkin ihan tuntemattomaan kirjaan."

Kaikki 101 kirjaa käsitellään Yle Radio 1:n Sadan vuoden kirjat -ohjelmassa sekä Aamu-tv:n 101 kirjaa -sarjassa. Kirjabloggaajat tuovat Kirjojen Suomeen näkökulmien runsautta, ja he kertovat lukijoille rehellisesti ajatuksensa kyseisestä kirjasta.

Korhonen ajattelee, että juuri lukuvinkit tekevät kirjablogeista kiinnostavia: "Ilman blogeja en tietäisi, mitä lukea! Kirjablogeja on niin paljon, että niistä löytyy varmasti omaan makuun sopiva."

Kirjablogit ja 101 kirjaa -blogikirjoitukset julkaistaan tiistaisin ja torstaisin läpi vuoden. Seuraa kirjablogeja ja Kirjojen Suomen Facebook-sivua.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

101 kirjaa

Kirjojen Suomi