Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Kirjabloggaajat tarttuivat 101 kirjan haasteeseen

Kirjablogit ja 101 kirjaa -hankkeen kuva
Kirjablogit ja 101 kirjaa -hankkeen kuva Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen 101 kirjaa

Kotimaiset kirjablogit osallistuvat Ylen Kirjojen Suomi -hankkeeseen bloggaamalla 101 kotimaisesta teoksesta.

"Haluamme, että suomalaiset ovat ylpeitä suomen kielestä ja kotimaisesta kirjallisuudesta. Ilman yhteistä kieltä meitä ei ole", kirjabloggaaja Arja Korhonen sanoo.

"Lähdin ilman muuta mukaan hankkeeseen, koska lukeminen auttaa ymmärtämään historiaa ja tulevaisuutta. Ja onhan tämä tosi hauskaa!" kirjabloggaaja Minna Vuo-Cho naurahtaa.

Vuoden aikana kirjabloggaajat lukevat yhteensä 101 kirjaa, yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Kirjalistan ovat valinneet toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak.

Kirjablogit ja 101 kirjaa -hankkeessa on mukana 81 bloggaajaa. Mukaan ovat voineet ilmoittautua kaikki halukkaat Kotimaiset kirjablogit -yhteisöstä.

"Bloggaajat ovat tästä innoissaan", Korhonen sanoo.

Kirjablogit antavat omaan makuun sopivia suosituksia

Bloggareille on arvottu kirjat luettavaksi, eikä niillä ole ollut vaihto-oikeutta. Minna Vuo-Cholle osui Kalle Päätalon Hyvästi Iijoki -teos:

"En ole lukenut Päätaloa aikaisemmin, vaikka se onkin ollut lukulistalla. Siinä mielessä kävi hyvin, vaikka odotin, että nyt olisi ollut mahdollisuus tutustua johonkin ihan tuntemattomaan kirjaan."

Kaikki 101 kirjaa käsitellään Yle Radio 1:n Sadan vuoden kirjat -ohjelmassa sekä Aamu-tv:n 101 kirjaa -sarjassa. Kirjabloggaajat tuovat Kirjojen Suomeen näkökulmien runsautta, ja he kertovat lukijoille rehellisesti ajatuksensa kyseisestä kirjasta.

Korhonen ajattelee, että juuri lukuvinkit tekevät kirjablogeista kiinnostavia: "Ilman blogeja en tietäisi, mitä lukea! Kirjablogeja on niin paljon, että niistä löytyy varmasti omaan makuun sopiva."

Kirjablogit ja 101 kirjaa -blogikirjoitukset julkaistaan tiistaisin ja torstaisin läpi vuoden. Seuraa kirjablogeja ja Kirjojen Suomen Facebook-sivua.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.

101 kirjaa

Kirjojen Suomi