Kotimaiset kirjablogit osallistuvat Ylen Kirjojen Suomi -hankkeeseen bloggaamalla 101 kotimaisesta teoksesta.
"Haluamme, että suomalaiset ovat ylpeitä suomen kielestä ja kotimaisesta kirjallisuudesta. Ilman yhteistä kieltä meitä ei ole", kirjabloggaaja Arja Korhonen sanoo.
"Lähdin ilman muuta mukaan hankkeeseen, koska lukeminen auttaa ymmärtämään historiaa ja tulevaisuutta. Ja onhan tämä tosi hauskaa!" kirjabloggaaja Minna Vuo-Cho naurahtaa.
Vuoden aikana kirjabloggaajat lukevat yhteensä 101 kirjaa, yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Kirjalistan ovat valinneet toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak.
Kirjablogit ja 101 kirjaa -hankkeessa on mukana 81 bloggaajaa. Mukaan ovat voineet ilmoittautua kaikki halukkaat Kotimaiset kirjablogit -yhteisöstä.
"Bloggaajat ovat tästä innoissaan", Korhonen sanoo.
Kirjablogit antavat omaan makuun sopivia suosituksia
Bloggareille on arvottu kirjat luettavaksi, eikä niillä ole ollut vaihto-oikeutta. Minna Vuo-Cholle osui Kalle Päätalon Hyvästi Iijoki -teos:
"En ole lukenut Päätaloa aikaisemmin, vaikka se onkin ollut lukulistalla. Siinä mielessä kävi hyvin, vaikka odotin, että nyt olisi ollut mahdollisuus tutustua johonkin ihan tuntemattomaan kirjaan."
Kaikki 101 kirjaa käsitellään Yle Radio 1:n Sadan vuoden kirjat -ohjelmassa sekä Aamu-tv:n 101 kirjaa -sarjassa. Kirjabloggaajat tuovat Kirjojen Suomeen näkökulmien runsautta, ja he kertovat lukijoille rehellisesti ajatuksensa kyseisestä kirjasta.
Korhonen ajattelee, että juuri lukuvinkit tekevät kirjablogeista kiinnostavia: "Ilman blogeja en tietäisi, mitä lukea! Kirjablogeja on niin paljon, että niistä löytyy varmasti omaan makuun sopiva."
Kirjablogit ja 101 kirjaa -blogikirjoitukset julkaistaan tiistaisin ja torstaisin läpi vuoden. Seuraa kirjablogeja ja Kirjojen Suomen Facebook-sivua.