Hyppää pääsisältöön

Kirjojen Suomen kumppanit

Kirjojen Suomi on Ylen suursatsaus kotimaiseen kirjallisuuteen Suomen itsenäisyyden juhlavuonna. Hankkeen toteutumisen on mahdollistanut laaja yhteistyö kirjallisuuden eri toimijoiden kanssa. Kiitos kaikille kumppaneille!

SuomiFinland100
Kansalliskirjasto
Yleiset kirjastot
kirjastot.fi
Kirjastokaista
Kirjasampo.fi
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Svenska Litteratursällskapet i Finland
Opetushallitus
Äidinkielen opettajain liitto
Kansalaisopistojen liitto
Helsingin työväenopisto
Lukukeskus
Kulttuuria kaikille
Kirjan vuosi ry
Suomen Tietokirjailijat ry
Moomin Characters Oy
Ellibs
Sanasto ry
Kopiosto ry
Suomen Kustannusyhdistys ry
Helsingin yliopisto, suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitos
Kotimaiset kirjablogit
Celia
Vaasan työväenopisto

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • 2018 on ihmiskunnan historian kiinnostavin vuosi

    Tutkimusmatkalle pääsee mukaan pysymällä hengissä!

    Ikinä ennen ei ole ollut näin hykerryttävän kiinnostavaa aikaa olla elossa - koska tiede! Tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin koskaan ja tutkimusmatkalle pääsee mukaan vain pysymällä hengissä, kirjoittaa biotekniikan tohtori Lauri Reuter blogissaan. Koko tammikuu on listattu viime vuoden saavutuksia ja maalailtu trendejä seuraavalle.

  • Synkin hetki kuvaa Britannian kohtalonhetkiä – Yksi kohtaus melkein pilaa Churchill-elokuvan

    Synkin hetki (Darkest Hour) luottaa populismiin

    Dunkirkin eli Dunkerquen evakuointioperaatio Dynamo on Britannialle samaa kuin meille talvisota, häviön partaalta koko valtakunnan pelastanut onnistunut myyttinen sotaoperaatio, josta tehdään yhä uudestaan elokuva. Juuri nyt Brexitin ollessa kuuma neuvottelukysymys yleisöjä lämmittelee Synkin hetki (Darkest Hour), jossa Winston Churchill pelastaa Britannian. Mutta antaako elokuva Churchillista oikean kuvan?

Kirjojen Suomi