Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Mauri Kunnas: Koiramäen joulukirkko – Uppoudu jouluperinteisiin

Mauri Kunnas
Mauri Kunnas Kuva: Yle / Jyrki Valkama Mauri Kunnas,Koiramäen joulukirkko,101kirjaa

Mauri Kunnaksen koiraperheen kirkkomatkasta kertovan tarinan tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Kunnaksen kuvakirjassa Koiramäen Elsa ja Kille heräävät aikaisin ja matkaavat läheistensä kanssa vanhan ajan joulukirkkoon. Tarina esittelee kristillisiä jouluperinteitä sekä vanhan ajan elämää.

Kirja voi edistää yhteisiä hyviä asioita monella tavalla. Kirkkoviiniä ryöstämässä ollut mies sytytti Tyrvään Pyhän Olavin kirkon palamaan 21. syyskuuta 1997. Lastenkirjailija Mauri Kunnas tuli paikalle kirkon tuhouduttua, ja hänelle syntyi ajatus auttaa jälleenrakennustyössä. Vielä ennen vuoden vaihdetta Koiramäen joulukirkko -kirja oli valmis. Sen tuotto lahjoitettiin kirkon jälleenrakennustyöhön.

Toimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Kunnaksen Koiramäen joulukirkko on vuoden 1997 teos.

Teos oli luettavissa e-kirjana Kansalliskirjaston verkkokirjastossa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden 2017 ajan.

Katsele ja kuuntele

Koiramäen joulukirkko -kirja keräsi hyväntekeväisyyteen yli miljoona markkaa

Katso Mauri Kunnaksen haastattelu Koiramäen joulukirkko -kuvakirjasta. Aamu-tv:n 101 kirjaa -sarjassa haastattelijana on Seppo Puttonen.Kaikki 101 kirjaa käsiteltiin Aamu-tv:n haastatteluissa ja Sadan vuoden kirjat -sarjassa Yle Radio 1:ssä.

Lue lisää:

Ylen 101 kirjan suosittelukone

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Tove Jansson

Lue lisää:

Anni Polva

Toimittajat: Nadja Nowak, Seppo Puttonen, Kasperi Lumijärvi ja Maija Puska.

Artikkelia muokattu 1.1.2018: Linkki e-kirjaan poistettu lukuoikeuden umpeuduttua.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

101 kirjaa

Kirjojen Suomi