Hyppää pääsisältöön

Ylikomisario Banks – brittidekkarin sitkeä rikosetsivä hyytävien juttujen kimpussa

Ylikomisario Banksin tiivis tiimi ratkoo rikoksia sarjan viimeiseksi jääneellä tuotantokaudella.
Ylikomisario Alan Banksin (Stephen Tompkinson) ryhmään kuuluvat rikoskomisario Helen Morton (Caroline Catz, oik.) ja ylikonstaapeli Annie Cabbot (Andrea Lowe). Ylikomisario Banksin tiivis tiimi ratkoo rikoksia sarjan viimeiseksi jääneellä tuotantokaudella. Kuva: Matt Squire / BBC Worldwide Ltd Yle TV1,ylikomisario banks

TV1 lauantaisin 4. - 18.5.2019 klo 21.55 - 23.20, Areenassa 7 päivää

Ylikomisario Alan Banksin (Stephen Tompkinson, Eroja ja avioeroja, Viidakkoperhe) tehokas tiimi penkoo rikosjuttuja brittisarjan viidennen ja samalla viimeisen tuotantokauden jaksoissa. Joukkoon liittyy innokas rikostutkija Vince Grady (Samuel Anderson, Witless, Doctor Who).

Yorkshireen sijoittuvassa kolmessa tarinassa ratkotaan henkirikoksia, mutta taustalla etenee oma, tiivis tarinansa. Tiimi selvittää metsästä löytyvän miehen kohtaloa, jäljittää kiinalaista liikemiestä ja yrittää selviytyä traagisesta tapahtumasta.

Henkilökohtaisesti ylikomisario Banks on keskellä elämänmuutosta, sillä hän seurustelee uuden kumppaninsa kanssa. Entinen rakastettu, ylikonstaapeli Annie Cabbot (Andrea Lowe, Monroe) elää onnellista perhe-elämää lapsensa isän kanssa. Ovatko kaikki nyt oikeasti onnellisia?

Toisille poliisina olo ei ole uravalinta, vaan toinen luonto. Ryhmän rautainen ammattilainen, komisario Helen Morton (Caroline Catz, Doc Martin) hakeutuu urakiertoon, mutta törmääkö pyrkimys vanhoihin asenteisiin?

Jännityssarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Shaun Dingwall (Maigret, Hiljainen todistaja), Shaun Dooley (Valkoisia valheita) ja Maimie McCoy (The Musketeers).

Sarja Ylikomisario Banks (16) perustuu Peter Robinsonin suosittuihin dekkareihin.

DCI Banks. Käsikirjoitus: Nicholas Hicks-Beach ja Paul Logue. Musiikki: Sheridan Togue. Tuotanto: Left Bank Pictures, BBC, ITV, 2016. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Ylikomisario Banksin tiivis tiimi jatkaa viidennen kauden uusissa jaksoissa työtään rikollisuuden kitkemiseksi.
Ylikomisario Banksin (Stephen Tompkinson) tiimiin liittyy rikostutkija Vince Grady (Samuel Anderson). Ylikomisario Banksin tiivis tiimi jatkaa viidennen kauden uusissa jaksoissa työtään rikollisuuden kitkemiseksi. Kuva: ©Left Bank Pictures yle tv1
Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.