Hyppää pääsisältöön

Ylikomisario Banks – brittidekkarin sitkeä rikosetsivä hyytävien juttujen kimpussa

Ylikomisario Banksin tiivis tiimi ratkoo rikoksia sarjan viimeiseksi jääneellä tuotantokaudella.
Ylikomisario Alan Banksin (Stephen Tompkinson) ryhmään kuuluvat rikoskomisario Helen Morton (Caroline Catz, oik.) ja ylikonstaapeli Annie Cabbot (Andrea Lowe). Ylikomisario Banksin tiivis tiimi ratkoo rikoksia sarjan viimeiseksi jääneellä tuotantokaudella. Kuva: Matt Squire / BBC Worldwide Ltd Yle TV1,ylikomisario banks

TV1 lauantaisin 4. - 18.5.2019 klo 21.55 - 23.20, Areenassa 7 päivää

Ylikomisario Alan Banksin (Stephen Tompkinson, Eroja ja avioeroja, Viidakkoperhe) tehokas tiimi penkoo rikosjuttuja brittisarjan viidennen ja samalla viimeisen tuotantokauden jaksoissa. Joukkoon liittyy innokas rikostutkija Vince Grady (Samuel Anderson, Witless, Doctor Who).

Yorkshireen sijoittuvassa kolmessa tarinassa ratkotaan henkirikoksia, mutta taustalla etenee oma, tiivis tarinansa. Tiimi selvittää metsästä löytyvän miehen kohtaloa, jäljittää kiinalaista liikemiestä ja yrittää selviytyä traagisesta tapahtumasta.

Henkilökohtaisesti ylikomisario Banks on keskellä elämänmuutosta, sillä hän seurustelee uuden kumppaninsa kanssa. Entinen rakastettu, ylikonstaapeli Annie Cabbot (Andrea Lowe, Monroe) elää onnellista perhe-elämää lapsensa isän kanssa. Ovatko kaikki nyt oikeasti onnellisia?

Toisille poliisina olo ei ole uravalinta, vaan toinen luonto. Ryhmän rautainen ammattilainen, komisario Helen Morton (Caroline Catz, Doc Martin) hakeutuu urakiertoon, mutta törmääkö pyrkimys vanhoihin asenteisiin?

Jännityssarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Shaun Dingwall (Maigret, Hiljainen todistaja), Shaun Dooley (Valkoisia valheita) ja Maimie McCoy (The Musketeers).

Sarja Ylikomisario Banks (16) perustuu Peter Robinsonin suosittuihin dekkareihin.

DCI Banks. Käsikirjoitus: Nicholas Hicks-Beach ja Paul Logue. Musiikki: Sheridan Togue. Tuotanto: Left Bank Pictures, BBC, ITV, 2016. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Ylikomisario Banksin tiivis tiimi jatkaa viidennen kauden uusissa jaksoissa työtään rikollisuuden kitkemiseksi.
Ylikomisario Banksin (Stephen Tompkinson) tiimiin liittyy rikostutkija Vince Grady (Samuel Anderson). Ylikomisario Banksin tiivis tiimi jatkaa viidennen kauden uusissa jaksoissa työtään rikollisuuden kitkemiseksi. Kuva: ©Left Bank Pictures yle tv1
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.