Hyppää pääsisältöön

Eräs Joutsenlampi

Kuva teoksesta Eräs Joutsenlampi
Kuva teoksesta Eräs Joutsenlampi Kuva: Erik Berg/Den Norske Opera og Ballett parrasvalot

Norjan Kansallisoopperan erilainen Joutsenlampi.
Teema sunnuntaina 1.10. klo 14.35. Areenassa 30 päivää

Nuori ruotsalaiskoreografi Alexander Ekman halusi tehdä jotain isoa, villiä ja erilaista. Jotain, missä on vettä. Niinpä hän toi Norjan Kansallisoopperan suurelle näyttämölle 5000 litraa vettä ja tuhat kumiankkaa sekä Norjan Kansallisbaletin tanssijat, näyttelijöitä ja yhden sopraanon.

Tuloksena on esitys "Eräs Joutsenlampi", joka on tuore ja nokkela tutkielma Tšaikovskin baletista. Musiikin teokseen on säveltänyt ruotsalainen Mikael Karlsson ja puvustuksen tehnyt tanskalainen muotisuunnittelija Henrik Vibskov.

 • Eräs joutsenlampi (A Swan Lake), Norja 2014. Tuotanto NRK

Lisää ohjelmasta

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema