Hyppää pääsisältöön

Eräs Joutsenlampi

Kuva teoksesta Eräs Joutsenlampi
Kuva teoksesta Eräs Joutsenlampi Kuva: Erik Berg/Den Norske Opera og Ballett parrasvalot

Norjan Kansallisoopperan erilainen Joutsenlampi.
Teema sunnuntaina 1.10. klo 14.35. Areenassa 30 päivää

Nuori ruotsalaiskoreografi Alexander Ekman halusi tehdä jotain isoa, villiä ja erilaista. Jotain, missä on vettä. Niinpä hän toi Norjan Kansallisoopperan suurelle näyttämölle 5000 litraa vettä ja tuhat kumiankkaa sekä Norjan Kansallisbaletin tanssijat, näyttelijöitä ja yhden sopraanon.

Tuloksena on esitys "Eräs Joutsenlampi", joka on tuore ja nokkela tutkielma Tšaikovskin baletista. Musiikin teokseen on säveltänyt ruotsalainen Mikael Karlsson ja puvustuksen tehnyt tanskalainen muotisuunnittelija Henrik Vibskov.

  • Eräs joutsenlampi (A Swan Lake), Norja 2014. Tuotanto NRK

Lisää ohjelmasta

  • Älä luota keneenkään! Paranoidit klassikkoelokuvat Teemalla

    Salaliitot uhkaavat Kino Klassikon sarjassa.

    Kino Klassikon tammi–helmikuun teemana on paranoia eli vainoharhaisuus. Tieto on vaarallista, musta on valkoista ja vihollinen on keskuudessamme, kun kommunistien, kapitalistien ja ulkoavaruuden olentojen salaliitot uhkaavat perusturvallisuutta. Torstaisin 16.1.–20.2.2020.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa